Af Redaktionen

Det går godt hos Viking Life-Saving Equipment A/S. Faktisk så godt at de kan levere et historisk højt resultat for regnskabsåret 2021 på tæt ved 300 millioner kroner.

Viking Life-Saving Equipment A/S med hovedsæde i Sædding og aktiviteter i hele verden leverer et historisk højt resultat for 2021 på trods af truslen fra krigen i Ukraine.

– Vores bundlinje er på et historisk højt niveau, og det er drevet af to faktorer. Vi har samlet set haft et fint produktsalg, men på serviceområdet har der været vækst i alle ydelsesområder, hvor både de traditionelle og tilkøbte serviceydelser har haft et højt aktivitetsniveau. Den anden årsag er sparede omkostninger, som vi dog ikke kan forvente at fastholde fuldt ud i 2022, da der vil være et efterslæb i forhold til rejser samt deltagelse i messer og udstillinger over hele verden, siger administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen.

Viking-chefen betegner udviklingen i de tre hovedsegmenter fragtskibe (cargo), passagerskibe og offshore som asynkron, da der både er forhold, der påvirker markedet negativt, og tendenser, hvis effekt virker modsat.

Forventningerne til det kommende regnskabsår er dog forbundet med større usikkerhed end normalt på grund af den geopolitiske uro i Verden, og som international virksomhed er Viking både menneskeligt og forretningsmæssigt påvirket af situationen i Ukraine.

– Vi vil først og fremmest udtrykke vores dybe bekymring for de menneskelige aspekter ved Ruslands fremfærd i Ukraine, og vi følger den geopolitiske krise og de afledte lidelser for befolkningen tæt, siger Henrik Uhd Christensen.

Om Viking

Viking Life-Saving Equipment A/S er verdensførende inden for maritime og offshore sikkerhedsløsninger. Virksomheden leverer og servicerer sikkerheds- og brandslukningsudstyr til passager- og fragtskibe, offshore installationer, fiskeriet, søværnet, helikopteroperatører, brandvæsner og fritidssejlere over hele verden.

Viking blev grundlagt i 1960 af Tage Sørensen. I 2018 opkøbte Viking norske Norsafe, hvis liv- og redningsbåde siden 1904 er blevet anvendt verden over. I 2019 opkøbte Viking også Drew Marines FSR-division, en af de tre største udbydere af Marine Fire Services i verden.

Hovedkvarteret ligger i Sædding ved Esbjerg, og produkterne bliver produceret i Danmark, Norge, Bulgarien, Grækenland, Kina og Thailand.

Viking beskæftiger globalt op imod 3.000 ansatte.

Kilde Jv. dk