Tekst og fotos: Ebbe Salomonsen

Årets tema 2019 er ”Værdifulde Fællesskaber” der sætter fokus på sociale samfunds løsninger og omhandler blandt andet sårbare unge, hjemløse og digitale fællesskaber.

Børn fra skoler i hele Esbjerg Kommune har meldt sig til for at deltage i et projekt hvor ideer, der kan skabe opmærksomhed omkring bl.a. sociale udsatte, sårbare børn og unge samt andre svage grupper i vores samfund. Skoleeleverne har arbejdet i små grupper på deres skoler og fremlagde tidligere på måneden deres ideer i Esbjerg Storcenter.

Deres ideer bliver præsenteret og bedømt, og vinderne med i alt 7 ideer og projekter skal på torsdag den 21. november deltage ved et stort arrangement i Fredericia.

Der var rigtig mange spændene ideer og projekter præseneteret i Esbjerg Storcenter.

Nicoline og Fiona fra Ådalskolen, havde lavet et program der kan støtte PTSD ramte i deres hverdag hvis de vil lave nogle aktiviteter sammen med andre PTSD ramte personer via en App. Her kan den enkelte finde frem til om andre vil deltage i aktiviteten, og være med til at socialisere alle og formindske deres traume.

Emma, Julie, Ida, Frederik, Sandra og Bertram fra Vita skolen er meget utilfreds med at der ligger mange cigaretfilter alle steder, de har undersøgt om det er muligt at fremstille et vandopløselig cigaretfilter. Og de har nu fundet frem til at det kan lade sig gøre ved at skifte filteret ud med bomuld, hør og hamp. Cigaretterne er miljøvenlige og for at gøre mere opmærksomhed på disse cigaretter vil de placere et frø i filteret og når cigaretten er røget lægges filteret i en affaldskasse med jord og der vil så gro en plante op som kan plantes ud senere.

Mia, Ida, Millie, Andrea og Anders vil ”Gøre En Forskel” gøres ved indkøb eller afleveres flasker. Her kan der så vælges at gives støtte med deres IT`Z  til f.eks. hjemløse, hjælpeordinationer og ligene.

Men mon ikke nok nogle af disse ideer og projekter kan klare sig, når de på torsdag er oppe imod andre elever fra hele Danmark.

Fonden for Entreprenørskab:

Fonden for Entreprenørskab blev etableret inden for rammerne af Selvstændighedsfonden og opretholdt medlemskabet af den internationale organisation Junior Achievement (tidl. Young Enterprise). Junior Achievement (JA) er en non-profit organisation, der har til formål at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætterri.

 

[smartslider3 slider=54]