Af Sabina Schmidt

Jubel for de færdigvaccinerede der nu kan rejse ind og ud af Danmark!

646.129 danskere er ifølge Statens Serum Institut fredag færdigvaccineret. Og for dem er verden godt på vej til at blive en hel del større.

Fra i dag lørdag kan færdigvaccinerede nemlig rejse til orange lande uden efterfølgende at skulle i isolation, oplyser Udenrigsministeriet.

Det er nemlig i dag den 1. maj at anden fase af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark træder i kraft.

Helt konkret betyder det at færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden nogle som helst krav om test og isolation efter hjemkomst.

Medrejsende børn mellem 15 og 17 år skal dog fortsat testes efter indrejse i Danmark.

Der skal være mindst 14 dage og maksimalt 180 dage, siden dit vaccinationsforløb blev gennemført.

Det samme gælder for tidligere smittede med fast bopæl i Danmark. De vil heller ikke efter hjemkomst mødes med krav om test og isolation.

For at være i kategorien tidligere smittet, skal du kunne fremvise dokumentation for en positiv antigen- eller PCR-test, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage før indrejsetidspunktet.

Udlændinge, som vel og mærket har fast bopæl i orange EU- og Schengenlande, og som er vaccineret i EU- og Schengenlande, behøver ikke længere at kunne fremvise en negativ test eller have at anerkendelsesværdigt formål for at kunne indrejse i Danmark, og de er undtaget fra krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.

Der gælder fortsat særligt skærpede krav til indrejse fra røde lande og regioner.

I øjeblikket er alle lande i Europa orange. På verdensplan er der dog flere røde lande. Du kan finde den gældende oversigt her.