Af Redaktionen

Nu skal der gang i breddeforbolden!

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser onsdag, at Rigspolitiet har opdateret retningslinjerne for, hvordan klubbernes mange fodboldbaner kan opdeles under corona-krisen.

Tidligere lød meldingen, at der maksimalt måtte være 10 personer på en optegnet fodboldbane – uanset størrelsen.

Det er nu ændret, skriver DBU. I stedet kan klubberne nu opdele en 11-mands bane i mindre baner – eksempelvis fire 5-mands baner eller to 8-mands baner, som DBU skriver på sin hjemmeside:

”Klubberne bestemmer selv, om de opmærker 5-mands, 8-mands- eller 11-mandsbaner, men jo flere 5-mandsbaner, de opmærker, jo flere kan de få ud at spille, da der fortsat må være maksimalt 10 personer på hver bane. ”

De opdaterede retningslinjer betyder, at mange flere danskere kan komme ud at spille fodbold, fortæller formanden for DBU Bredde.

-Det gør en kæmpe forskel for alle vores medlemmer og klubber, siger Lars Albæk til DBU.

-Det skal ikke være en hemmelighed, at vi kan mærke, at både klubber og spillere står i en udfordrende situation lige nu, og alle brænder for at komme ud på fodboldbanerne igen. At det nu kan lade sig gøre, er et stort skridt i den rigtige retning.

Breddeformanden slår fast, at fodbolden fortsat skal overholde myndighedernes regler og restriktioner.

-Som landets største sportsgren har vi et kæmpe ansvar, som vi naturligvis lever op til. Vi har kæmpet for, at anlæg kan opdeles i mindre områder. Det er nu lykkedes. Vi kæmper fortsat også for at åbne fodbolden helt, så det snart igen bliver muligt at tackle og give en god skulder, siger siger Lars Albæk med henvisning til, at det endnu ikke er tilladt at røre hinanden eller tackle i forbindelse med fodboldtræning.

Der er over 1500 fodboldklubber i Danmark.