Af Redaktionen

Forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen Esbjerg og omegn kiggede mandag eftermiddag forbi Rådhuset med et vigtigt budskab fra børnene, da der mandag den 17. januar var byrådsmøde for ny- og genvalgte politikere.

– Det er så vigtigt, at vores politikere ved, at de har et helt særligt ansvar for vores børn. De kan rent faktisk være med til at forbedre de vilkår og rammer, vi tilbyder børnene i Esbjerg Kommune, lyder det fra Pernille Sophie Hein, en af tovholderne i #Hvorerderenvoksen i Esbjerg og omegn.

En gul gave

Hver politiker modtog en gul(d) oplukker, der skal hjælpe politikerne med at huske på, at børnene har brug for dem og deres stemme i byrådet. Sammen med oplukkerne fulgte et brev fra forældrebevægelsen, der både lykønsker politikerne og minder dem om, at der er brug for mere pædagogisk personale i daginstitutionerne, for at børnene kan få de bedste forudsætninger for en god barndom og et godt voksenliv.

-Vores daginstitutioner er pressede. Der er ikke tid nok til det enkelte barn, og alt for ofte må det pædagogiske personale gå på kompromis med deres faglighed og kompetence. Det er ikke rimeligt. Hverken overfor personalet eller børnene. Børn har brug for en glad og tryg hverdag. En hverdag med voksne, der har overskud til at være der for dem. Kort sagt: Vi har brug for minimumsnormeringer i børnehøjde, siger Line Grønfeldt Olsen, der også er en af tovholderne i forældrebevægelsen.

En særlig gave til borgmesteren og Udvalget for Børn og Skole

Borgmesteren og medlemmerne af Børn & Skoleudvalget fik en helt særlig gave. Nemlig bogen ”Virkelighedens dagtilbud 2.0”.

-Det kan måske være svært at forestille sig, hvordan situationen er i daginstitutionerne, hvis man ikke selv har børn i institution. Med Virkelighedens Dagtilbud giver vi politikerne mulighed for at få et reelt billede af, hvor svære vilkår børnene må leve med. Hvis vi virkelig vil Esbjerg det godt, også i fremtiden, må vi investere i det dyrebareste vi har: Børnene.