Af Redaktionen     Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Business Esbjerg og Education Esbjerg inviterer alle til at melde sig på banen for at få indflydelse på, hvordan Esbjergs fremtid skal formes.

Samarbejdspartnerne Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Education Esbjerg og Business Esbjerg håber, at alle interesserede borgere vil tilmelde sig de kommende workshops i januar. Billedet er fra den seneste workshop i september.

Tiden er nu kommet, hvor den fælles fremtid for Esbjerg skal findes. Derfor er der nu åbent for tilmelding til de kommende workshops i slutningen af januar, hvor der skal arbejdes med de to fremtidsscenarier med Esbjerg som enten en levende og bæredygtig by eller en kulturel oplevelsesby.

-For at få truffet den rigtige beslutning om Esbjergs fremtid, så har vi brug gode inputs fra alle jer, der bor og lever i byen. Jer, der brænder for at være med til at udvikle byen i den helt rigtige retning, og som garanteret har gode forslag til, hvad der kan få andre til at få øjnene op for, hvor attraktiv Esbjerg er, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard og fortsætter:

-Vi har allerede involveret flere hundrede esbjergensere, men det er vigtigt at endnu flere kommer til orde, derfor er jeg glad for, at vi nu kan åbne op for at endnu flere kan skrive sig på listen, hvis de gerne vil deltage i de kommende workshops, slutter hun.

Hvis du har lyst til at være med til at vælge Esbjergs fremtid, så er det bare med at skrive dig op her senest den 9. januar 2022: www.esbjerg.dk/fremtid

Forsøger at få plads til alle

Der holdes i alt fire workshops i januar på Tobakken, og de kommer alle til at foregå på samme måde. Havnen, kommunen, Business Esbjerg og Education Esbjerg er hver især vært ved en af de fire workshops, og deltagerne fordeles, så alle målgrupper repræsenteres.

Målet bliver hver gang at vurdere og arbejde med de to mulige fremtidsscenarier, der på den måde bliver vurderet af både unge/studerende, erhvervslivet/havnens virksomheder, interesserede i byudvikling/Esbjerg city og repræsentanter fra kultur og fritidsliv.

I alt bliver der plads til ca. 300 deltagere, og når de fordeles på fire workshops i lokaler med god plads, så Corona forhåbentlig ikke spænder ben for de kommende workshops. Derfor bliver det nødvendigt, at alle der skriver sig op til at være med, også beskriver hvorfor de ønsker at deltage. Det kan nemlig blive nødvendigt at vælge blandt de tilmeldte, så workshopsene kan gennemføres.

-Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage. Skulle der være flere, end vi har plads til, så sørger vi for at vælge et bredt udsnit, så vi får flest mulige målgrupper repræsenteret, siger Rikke Vestergaard.

De fire workshops er fordelt på disse tidspunkter: Den 25. januar 2022 kl. 9.30-13 og igen kl. 15.30-19. Den 26. januar 2022 kl. 9.30-13 og igen kl. 15.30-19.

De kommende workshops vil naturligvis leve op til de retningslinjer, der gælder i forhold til corona på det tidspunkt, så det er trygt at deltage på trods af corona.

 

Hvis der bliver behov for ændringer i planen, informeres alle deltagere med det samme.