Af Sabina Schmidt

Når sommervarmen tager fat, er det fristende at vinduerne stå åbne, mens du er ude af huset. Men hvis indbrudstyven kommer ind ad et vinde på klem, dækker forsikringen anderledes.

I løbet af sommeren lader mange danskere vinduet stå på klem, hvis de skal en smuttur til iskiosken eller ned at handle, men det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis indbrudstyven kravler ind ad et åbent vindue. Der er nemlig stor forskel på, hvordan forsikringen dækker, hvis vinduet er åbent eller døren ulåst.

-Har du haft indbrud gennem et åbent vindue, dækker din forsikring tyveriet som simpelt tyveri og ikke indbrud. Det betyder blandt andet, at smykker og kontanter ikke er dækket, hvis de bliver stjålet, og de står højt på tyvens ønskeliste, siger Brian Wahl Olsen, direktør i Skadespartnerskaber og Forebyggelse hos Alm. Brand.

I Alm. Brand ser man hvert år – især i varme perioder-  at tyvene har for let adgang til mange hjem.

-Det er vigtigt, at dit hjem er forsvarligt aflåst, når du forlader det. Det vil sige, at alle udvendige døre skal være låst og vinduer helt lukkede. Også selvom det kan være rart at få luftet grundigt ud i soveværelset, mens du tager en kølig aftendukkert, siger Brian Wahl Olsen.

Hjælp at hente

Hvis det er lykkedes tyven at komme ind gennem et åbent vindue, er der stadig hjælp at hente fra indboforsikringen. Men hvis der ikke er tegn på indbrud, er der begrænsninger på, hvordan forsikringen dækker.

-Indboforsikringen kan hjælpe, men uden tegn på indbrud, er det i en anden størrelsesordning. Den dækker typisk de mere let omsættelige varer som PC, tablets og spilkonsoller, siger Brian Wahl Olsen.

Sidste sommer indgik Alm. Brand et partnerskab med Danmarks største sikkerhedsfirma, G4S, for at nedbringe antallet af indbrud og omfanget af indbrudsskader hos forsikringsselskabets kunder og sikre deres værdier bedre. Partnerskabet har blandet andet givet indbrudsramte privatkunder en G4S-alarm gratis i de første seks måneder med det formål at forhindre nye indbrud.