Af Jan Poulsen   Foto: Brian Carlin/ROCKWOOL

Om blot to måneder går det løs, når SailGP, sejlsportens kongeliga, kommer til Danmark for første gang nogensinde med ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus. Sammen med et stjernespækket dansk hold er den danske båd med skipper Nicolai Sehested ved roret klar til at dyste på hjemmebane mod nogle af sejlsportens absolut største atleter. Billetterne til det actionfyldte og tilskuervenlige sejlsportsevent sættes til salg nu.

Fra havnefronten og på vandet langs Aarhus smukke kystlinje vil nye som erfarne sejlsportsfans på helt tæt hold kunne opleve de super avancerede, identiske, klimavenlige F50 katamaraner, der foilende rejser sig op over vandet og racer afsted med hastigheder tæt ved 100 km/t.

Smilets by bliver vært for den fjerde af ni events i den prestigefyldte sejlsportsligas sæson 2. Konkurrencen er allerede intens mellem de otte hold, der i denne sæson tæller to nye hold i form af Spanien og Danmark.

Under ledelse af en af Danmarks bedste sejlere, skipper Nicolai Sehested, er det danske SailGP-hold med blandt andre de olympiske medaljevindere Katja Salskov-Iversen, Anne-Marie Rindom og Martin Kirketerp samt danske ROCKWOOL som hovedsponsor fast besluttet på at give konkurrenterne kamp til stregen i holdets debut på hjemmebane.

Vi glæder os vildt til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix. Det er første gang, SailGP kommer til Danmark. Der findes vel næppe et bedre sted at møde vores fans end i Aarhus om sommeren. SailGP samler nogle af verdens bedste atleter i de her megacool katamaraner, så vi kan ikke vente med at vise flaget på hjemmebane og gøre Danmark stolt, siger Nicolai Sehested.

Efter en kort pause vil Anne-Marie Rindom være tilbage på det danske hold efter at have repræsenteret Danmark ved OL i Tokyo. Det samme gælder for skipper Peter Burling og wing trimmer Blair Tuke fra New Zealands SailGP-hold samt erfarne Ben Ainslie, der vender tilbage som skipper for det britiske SailGP-hold efter hans fravær i de to seneste events i Taranto (Italien) og Plymouth (UK).

Kom helt tæt på sejladserne fra havnefronten
Tilskuerområdet på Århus Ø ligger lige ned til vandkanten og giver tilskuerne en fantastisk udsigt til sejladserne, der foregår helt tæt ved land. Billetter til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix kan købes hos Ticketmaster, og de tre forskellige pakker er skræddersyet til at give både nuværende og kommende fans en actionfyldt og festlig mulighed for at opleve weekendens hæsblæsende sejladser:

 • Waterfront Access– DKK 175,- (inkl. gebyr)
  Oplev live kommentatorer, storskærme, spiseboder, prisoverrækkelse samt SailGP Fan Shop med must-haves som kasketter, limited edition event-t-shirts og meget mere.
 • Waterfront Premium– DKK 350,- (inkl. gebyr)
  Premium giver adgang til tribune med eget sæde og en fantastisk udsigt til sejladserne på Aarhus bugt. Her er storskærme og live kommentatorer samt suverænt overblik til scenen med prisoverrækkelsen.
 • Waterfront VIP – DKK 1.200,- (inkl. gebyr)
  VIP-zonen er et must for alle sejlsportsentusiaster. Med gratis mad og drikke hele dagen, behagelige sæder på første række, storskærme samt live kommentatorer, der guider hver en manøvre på banen, er man sikker på at få de absolut bedste pladser til sejladserne.

Oplev sejladserne fra egen båd
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus tilbyder yderligere to spændende muligheder for at overvære sejladserne fra egen båd:

 • On-Water Access – Gratis
  Sejlere, der ønsker at opleve SailGP fra vandet, kan registrere sig gratis på SailGPs hjemmeside. Efter registrering får man tilsendt et nyhedsbrev med al relevant information som program, kort over banen, vejrudsigt, tips om sikkerhed samt adgang til live kommentatorer over VHF.
 • On-Water premium– DKK 900,- (inkl. gebyr)
  Premium-pakken giver sejlere, der vil helt tæt på, muligheden for at sejle sin båd ind i en indercirkel helt tæt ved banens mærker. Premium velkomstpakken indeholder en SailGP stoftaske med souvenirflag til båden og officiel kasket samt nyhedsbrev og adgang til live kommentatorer over VHF.

Som en del af SailGPs ‘Race for the Future’-initiativ vil SailGP som klimapositiv
sportsbegivenhed ikke kun dække sit eget klimaaftryk under eventet, men også dække
klimaaftrykket for alle registrerede sejlere, der deltager i arrangementet.