Af Sabina Schmidt   Foto: Illustration

”Tænk, før du går tur med din hund. Asfalten er brændende varm i disse dage.”

Sådan lyder advarslen fra Dyrenes Velfærd i et Facebook opslag, der på blot to døgn er blevet delt mere end 10.000 gange.

Opslaget er vist med et voldsomt foto af et sæt hundepoter, som er blevet slemt forbrændt efter at have gået på brandvarm asfalt.

Jeanette Wulff Geerthsen, formand for Dyrenes Velfærd, fortæller, at organisationen har delt opslaget for at sikre sig, at folk tænker sig om en ekstra gang, inden de hiver deres kære kæledyr med ud på de glohede veje.

-Det er godt nok et gammelt billede, men det viser, hvor galt det kan gå, hvis man ikke tænker sig om, siger formanden.

Hun har en række gode råd til, hvordan man undgår at forbrænde sin hunds poter:

-Man skal så vidt muligt forsøge at gå tur med sin hund tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor asfalten ikke er så varm. Hvis det ikke er muligt, skal man gå ud og mærke med sine egne fødder, om man selv kan tåle det. Det er altid en god målestok, ellers kan man jo investere i et par hundesko, fortsætter hun.

Jeanette Wulff Geerthsen understreger, at den varme asfalt ikke kun er et problem for hunde, katte kan komme lige så galt af sted.

-Hvis man har en ude-kat, så er det meget vigtigt, at man tjekker dens poter, når den kommer hjem, så den ikke går rundt og lider nød, uden man opdager det.

Formanden fortæller, at hvis skaden er sket, så skal man kontakte dyrlægen med det samme, man skal ikke selv lege med den slags skader. Det kan være meget alvorligt med den slags forbrændinger, advarer hun.

Skulle skaden ske, er det vigtigt at man kontakte dyrlægen med det samme.