Af Redaktionen

Med Knahrvorn bortrejst står hans hus på Paradisæblevej tomt. Den nye beboer er 8-årige Buster, der vandt konkurrencen om at blive Anders Ands nye nabo. Med sin blå trækbasun passer han perfekt til Andeby-universet, mener Anders And-bladets redaktør.

Tilbage i januar lancerede Anders And & Co. en helt unik konkurrence: Anders Ands evigt sure nabo Knahrvorn, som siden 1943 har været omdrejningspunkt for mangt en nabostrid, skulle langt om længe flytte væk fra Paradisæblevej.

Dermed kunne en heldig læser blive Anders Ands nye nabo. Man skulle blot indsende et billede af sig selv og fortælle, hvorfor man ville egne sig særligt godt til at blive Anders’ nabo.

Den chance greb 8-årige Buster fra Tårnby, som er stor fan og læser Anders And-blade hver eneste dag.

Buster: ”Min nuværende nabo har det sorte bælte i karate”
-Jeg skal være hans nabo, fordi jeg er fjollet, spiser meget kødpølse og er dygtig til alt – men til gengæld er jeg dødsensbange for rutsjebaner. Derudover spiller jeg trækbasun dagen lang, og det larmer, forklarede Buster i sin henvendelse til Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co., og han vedhæftede et billede af sig selv med sin blå trækbasun.

Han forklarede videre:

-Jeg ved, at Anders And er en tolerant fyr, og min nuværende nabo har det sorte bælte i karate, så jeg har faktisk brug for et nyt sted at bo!

Det myldrede ind med stærke bidrag til konkurrencen, men redaktionen faldt pladask for Buster og hans basun. Således er det ham, der har fået æren af at blive Anders’ nye nabo – og nærmere betegnet i Anders And & Co. nr. 33, som udkommer torsdag den 13. august.

I historien flytter Buster ind i nabohuset, netop som Anders har fundet ud af, at der ligger en stor og hemmelig skat begravet på nabogrunden, og sammen med Fætter Vims går Anders på skattejagt. De planlægger egentlig bare at grave en underjordisk tunnel ind til nabogrunden, men i stedet åbner der sig et stort og magisk univers fyldt med trolddom, hajer og krokodiller.

Passer perfekt til Andeby-universet
Svend Skytte, som er Anders And-bladets redaktør, er stolt af historien, og han forklarer her, hvor nemt det var at integrere tårnbyboeren i universet:

-Blandt de mange bidrag vi modtog, syntes vi, at Buster og hans blå trækbasun var den mest oplagte af dem alle sammen. Buster passer perfekt til Andeby-universet, og der var ingen tvivl om, at det var ham, der skulle flytte ind ved siden af Anders And.

Historien er skrevet af finske Jaakko Seppälä og tegnet af Miguel, som således også har andeficeret Buster, mens den erfarne danske andeoversætter Heidi Skriver Olsen har stået for de danske tekster.

Buster er rykket ind på Paradisæblevej og er blevet nabo til Anders And!