Af Sabina Schmidt

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af sulawesimakakker er for anden gang i 2020 blevet udvidet med en lille skøn unge.

I november blev GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakakhun Sami mor til en lille unge. Ungen er nummer to, der er født i 2020.

– Det er bare dejligt, at vi endnu engang får en udvidelse af flokken. Moren var ikke så hurtig til at bide navlestrengen til moderkagen over, men ellers er fødsel og første tid derefter forløbet helt uden problemer, forklarer den faste dyrepasser hos sulawesimakakkerne, Jette Nørgaard.

Svært at tjekke køn
Moren Sami er førstegangsmor. Alligevel har hun helt styr på at tage sig af ungen, selvom hun ikke har erfaring fra tidligere.

– Hun holder ungen tæt ind til sig, nusser om den, og den dier fint. Man kan se, at den er stærk, energisk og nysgerrig, og den sidder ofte og kigger rundt. Så vi krydser fingre for, at det vil gå ligeså godt med den som med den første unge Melvin, fortæller dyrepasseren, som samtidig også er lidt udfordret af, at moren er så dygtig:

– Når moren holder ungen så tæt til sig, er det svært for mig at få et glimt ind mellem benene på den lille. Så om det er en han eller en hun, det ved vi ikke endnu. Og derfor har den heller ikke fået et navn.

Leg i anlægget i sæson 2021
Hvis begge unger overlever, regner Jette Nørgaard med masser af liv i sulawesi-anlægget til foråret og til sommer.

– Det bliver sjovt at se ungerne drøne rundt og lege sammen. Og det er dejligt, at vi får mere liv i det store anlæg, for det var jo netop planen at få udvidet flokken, fortæller dyrepasseren.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve den meget truede art, sulawesimakak.

– Netop fordi den er truet, er det klart, at det er vigtigt, at vores dyr trives, og at vores avl fungerer. Og nu hvor vi har fået to fødsler i rap, tyder det på trivsel i flokken. Så det er vi rigtig glade for, lyder det fra dyrepasseren.