Af Redaktionen

Håndbold er et simpelt spil: Scor flere mål end modstanderen, og de to point er sikret, og i denne sæson har Team Esbjerg været gode til at sende boldene i kassen ofte, og det skal de blive ved med. Bambusa Kvindeligaens Slutspil går i gang på mandag, og offensiven skal igen være den force, som sender esbjergenserne i semifinalen. I første omgang skal den give en sejr over Horsens Håndbold Elite.

Med et gennemsnit på over 33 mål per kamp i Bambusa Kvindeligaen er Team Esbjerg det klart mest scorende hold i ligaen, og det har de også vist tidligere mod mandagens modstander. Her er det blevet til to sikre sejre på henholdsvis 34-21 og 33-22, og denne scoringsfrekvens kan holdet godt beholde, mener cheftræner Jesper Jensen, der samtidig peger på, at defensiven også kan træde i karakter.

– Vi har mange gode ting, som vi bygger videre på, og vi er nogenlunde komfortable med det, vi skal lave. Generelt er vi gode til at score mål, og defensiven har også international styrke, hvis vi får den rettet til. Mod kontrahold har vi det med at slippe for mange mål ind, men vi scorer stadig mange mål mod dem, siger Jesper Jensen.

Horsens Håndbold Elite har på denne side af slutspilspausen i december leveret store resultater mod flere af topholdene. Sejre over Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold vidner om et mandskab, der efter en svag start på sæsonen har fået spillet til at fungere blandt de mange stærke spillere.

Derfor står Jesper Jensen også med en naturlig portion respekt for holdet, da de allerede har bevist, at ingen hold kan vide sig sikre mod dem.

– De første to kampe, har vi været dygtige mod dem, men inden begge kampe har jeg altid haft stor respekt for dem, for de har mange dygtige spillere, som har Jan Leslie bag dem. Og man ved altid, at han vil udfordre én. Det vigtigste for os bliver, at få ro fra starten, for hvis Horsens følger med op gennem kampen, så er de gode til at gøre det urytmisk, og så har de kvaliteten i truppen til at drille, siger cheftræneren.

Netop Horsens’ træner, Jan Leslie, er en af holdets styrker. Han har fået vendt skuden for det satsende hold, og de er nu kommet med i slutspillet, hvor tavlen bliver vasket ren. Derfor tror Team Esbjerg-træneren også, at der kommer nyt fra mandagens modstander.

– Der har ikke været så meget ud af boksen fra Jan, som han sikkert gerne ville, men nu er de i slutspillet og har nået deres mål, så kan det være, at de nu tager en større chance eller to, for han har mange gode tanker om spillet, siger Jesper Jensen.

Vilde Mortensen Ingstad og Annette Jensen har døjet med småproblemer den seneste tid, men de ventes at være med i Horsens. Kun Marit Røsberg Jacobsen sidder over.