Af Redaktionen

Forskellen på kvalitet i spillermaterialet er stor mellem Ajax København og Team Esbjerg. Men det er en rolle, som mandagens modstander i Bambusa Kvindeligaen nyder at være i, og derfor skal esbjergenserne passe på med ikke at gå ind til opgøret på hælene.

Det mener Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen. Ajax København har for vane at lave et eller to flotte resultater på en sæson mod nogle af storholdene i ligaen, og det må ikke ske på mandag, hvor de gæster Blue Water Dokken.

For endnu et pointtab vil være katastrofalt i jagten på førstepladsen i grundspillet, som kan give adgang til DELO EHF Champions League, hvis mesterskabet glipper. Opgøret mod Ajax skal derfor give to point, men hovedstadsklubben vil komme ind til opgøret i rollen som underdog, og cheftræneren mener, at det er et prædikat, som de nyder at have, for det motiverer dem.

– De har et spændende hold, og de laver altid overraskelser. Vi spillede godt mod dem senest, og det bør vi også kunne gøre igen på hjemmebane. Men de er et hold med stor passion, hjerte og motivation for at skabe et godt resultat. Som træner tror jeg ikke, at det er svært at sætte sine spillere op til at spille i Blue Water Dokken, og de har været dygtige til at lave gode resultater hen over årene, siger Jesper Jensen

Kampen mod Ajax København kommer kun 48 timer efter Team Esbjergs seneste opgør, som var en sejr over HC Podravka Vegeta i DELO EHF Champions League. Det sætter for det første et stort fysisk pres på spillerne, men det giver heller ikke trænerteamet stort råderum til at sætte holdet op taktisk. Derfor har de måttet tage det vigtigste på ”hviledagen”. Detaljerne må komme hen ad kampen.

– Det er begrænset, hvad vi kan sætte op taktisk. Oplægget er mindre end andre, og det bliver det også til kampen mod Skanderborg (på onsdag, red.). Alle spillere har begrænset hukommelse, så vi skal ikke kaste alt i hovedet på dem. Vi har taget det vigtigste, og så må vi finde de sidste ting under kampen, siger cheftræneren, der også understreger, at fysikken også kommer på prøve i opgøret.

– Med kampene liggende så tæt på hinanden, bliver det hele lidt mere usikkert, i og med at batterierne ikke er fuldt opladet. Som spiller skal man hurtigt acceptere, hvis benene ikke er hurtige nok, for det kan skabe frustration. Det handler om at komme tilbage til sin basis, og det burde også være nok til at overmande Ajax, siger han.

Både Line Myers og Marit Frafjord sad over i kampen mod HC Podravka Vegeta. De er stadig tvivlsomme til opgøret på mandag. Kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Ajax København spilles mandag den 31. januar kl. 18.30 i Blue Water Dokken