Tekst og fotos : Ebbe Salomonsen

Foreninger og Esbjerg Kommune gennemfører ”Sommerferiesjov” for børn og unge, og KomEsbjerg var med til amerikansk fodbold.

Sporten er for alle uanset form og figur, der er plads til alle i en sport der er teknisk og udfordrende, hvor der arbejdes med forståelsen af det taktiske, men hvor der samtidig er masser af plads til kreativitet. Den fysiske kontakt med modstanderen er en del af spillet, så lidt pres kan der godt være.

Esbjerg Hurricanes 

Er en forening med ca. 90 medlemmer fordelt på flere aldersgrupper.

Foreningen var en af de første i Danmark, den startede op omkring 1989, hvor der kun var senior der var medlemmer. Hurtigt blev der dog startet op for gruppen 8 – 16, dels for at tilbyde denne aldersgruppe et tilbud, men også for at der fortsat er medlemmer i klubben der vil fortsætte i mange år endnu.

De sidste år har foreningen været med i finalen for gruppen U16 som der selvsagt er stor tilfredshed med, men det kræver meget at blive ved med at fastholde og i det hele taget at komme i finalen, så der bliver arbejdet hårdt på at fastholde.

På nuværende tidspunkt er der ca. 20 medlemmer i gruppen 8 – 10 og selv om der har været Corona er der kommet nye medlemmer.

Sommer-tilbuddet har der været en god tilslutning til og denne dag da KomEsbjerg var forbi var der 3 nye med, men 2 havde prøvet det en gang tidligere, men for Albert på 11 år var det første gang. Han fortalte at han ikke tidligere havde gået til noget sport og det var forældrene der havde opfordret til at prøve denne aktivitet. Han syntes det var spændende, men også lidt hårdt, men det gjorde ikke noget, når det nu også var smaddersjovt.

Nogle dage hjælper faste medlemmer de nye spillere til rette, og for Albert der deltog for første gang blev det en sjov og lærerig dag på Lykkegårdsvej 11.

Fakta om Esbjerg Hurricanes

Amerikansk fodbold er en sport alle kan spille. Der er forskellige krav til hver position – både teknisk og fysisk, og der vil derfor altid være en position, som passer til den enkelte. I Esbjerg Hurricanes trænes ofte konditionstræning, du behøver dog ikke være i top fysisk form for at være med, der er fuld forståelse for, hvis man ikke kan løbe så langt i starten. Hvis træningen er for hård, så kan du sige fra til hver en tid. Det eneste de forventer, er at du gør det så godt som du kan. Hvis du gør det, så vil du opleve at din kondi løbende vil blive kraftigt forbedret.

Amerikansk fodbold er en fysisk kontakt sport, så man må forvente lidt knubs og blå mærker og det er selvfølgelig noget man skal vænne sig til i starten. Man er dog rigtig godt pakket ind og nye spillere er generelt overrasket over at det ikke gør mere ondt end det gør. Der vil selvfølgelig også blive passet lidt ekstra på nye spillere i starten

Hos Esbjerg Hurricanes har de i mange år også afhold arrangementer for skoler og institutioner, for at vise unge mennesker hvad amerikansk fodbold kan tilbyde. Sporten tilbyder noget helt unikt, forstået på den måde at alle kan være med. Om du er lav, høj, tyk eller tynd, så har du noget at bidrage med i vores sport.