Af Redaktionen   Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Der venter beboerne på alle plejehjem i Esbjerg Kommune en dejlig musikalsk oplevelse i pinsen. Her kommer lokale musikere forbi og spiller koncerter udendørs. Bag initiativet står Alice og Tage Sørensens Fond, som vil sprede musikalsk glæde til Esbjerg Kommunes plejehjem og samtidig støtte de lokale musikere.

Skønne musikalske oplevelser venter alle beboere på Esbjerg Kommunes plejehjem, når de i pinsen får besøg af dygtige lokale musikere, som vil spille koncerter på terrasserne uden for plejehjemmene. Koncerterne er blevet økonomisk mulige takket være Alice og Tage Sørensens Fond, som i forbindelse med koncerterne også giver brød til plejehjemmenes ansatte og beboere.

– Vi vil gerne gøre noget godt for beboerne på kommunens plejehjem. Med koncerterne er det vores håb, at vi kan sprede musikalsk glæde i en anderledes tid, hvor musikken kan binde os sammen – hver for sig, siger formand for Alice og Tage Sørensens Fond, John Riis Andersen.

Med valget af lokale musikere til opgaven ønsker fonden samtidig at støtte lokalt i en branche, som på grund af aflyste koncerter og lukkede spillesteder i øjeblikket også står i en anderledes tid i forhold til at kunne komme ud og spille musik.

– Jeg vil gerne sige en stor tak til Alice og Tage Sørensens Fond for det fine initiativ. Nogle plejehjem har allerede haft enkelte koncerter udendørs på terrasserne, og jeg ved, at det er en oplevelse, som har spredt stor glæde blandt beboerne. Det er jeg sikker på, at pinsens koncerter også vil medvirke til, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Mere end 25 koncerter er planlagt på plejehjemmene, på Esbjerg Døgnrehabilitering og ved kommunens bofællesskab på Højvangshaven fordelt hen over dagene 30. maj – 1. juni 2020. På nogle plejehjem spilles flere koncerter. Koncerterne er for beboere og pårørende. Alle koncerter tilrettelægges, så de nødvendige afstandskrav m.v. kan overholdes.