Af Sabina Schmidt

Bestsellerforfatter Johan Ottosen har haft kræft tæt inde på livet. Først dør hans far af kræft, og få måneder senere får hans kone konstateret brystkræft, men overkommer sygdommen takket være dygtige læger og støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Nu vil Johan Ottosen vise sin taknemmelighed ved at donere salget af et særoptryk af sin bestseller, Stenens Tid, til kampagnen Støt Brysterne.

Det er altid naboen, det sker for. Men ikke denne dag i september 2018.

Charlotte Korshøj har opdaget en knude i sit ene bryst, og i dag er dagen, hvor hun skal have foretaget en mammografi på Rigshospitalet.

– Jeg havde en mistanke, men tankerne om kræft var skubbet i baggrunden. Vi havde en lille dreng på seks år, og jeg kunne slet ikke overskue, at knuden i mit bryst var kræft. Men da overlægen havde foretaget mammografien, kunne jeg se på hendes ansigtsudtryk, at det var alvorligt. ”Det ser ikke godt ud, Charlotte. Jeg tror, du skal forberede dig på, at du har kræft i dit ene bryst,” sagde hun. Min verden kollapsede, og jeg fik dødsangst, husker Charlotte Korshøj.
Det bliver startskuddet til et langt og hårdt forløb med operation, strålebehandling, kemoterapi og genoptræning. I dag er Charlotte Korshøj opereret kræftfri, og frygten for at miste er afløst af livsglæde og troen på livet.

Derfor har hendes mand, bestsellerforfatteren Johan Ottosen, indgået et samarbejde med Salling Group og Kræftens Bekæmpelse om at sælge et specialoptryk af sin bestseller, Stenens Tid, i supermarkederne Føtex og Bilka for 125 kr. inklusive moms. Derudover bliver bogen solgt i Bog & idé, BOGhandleren og Kon-Tur. Hele beløbet på de 100 kr. fra salget af hver bog går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne.

– Det var et frygtelig hårdt forløb, som min kone, men også jeg, kun kom igennem med hjælp fra mange hjertelige og kompetente mennesker i sundhedssektoren og med stor støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det vil jeg gerne takke for og give noget tilbage til ved at donere et specialoptryk af Stenens Tid til Støt Brysterne, siger Johan Ottosen

Stor opbakning
Johan Ottosen er meget taknemmelig over den store opbakning, idéen med at genoptrykke hans bog og give overskuddet til Støt Brysterne er blevet mødt med fra Salling Group, Kræftens Bekæmpelse og Toptryk, der i første omgang trykker bogen i 2.000 eksemplarer. Målet er at sælge 4.000 bøger, hvilket vil give en samlet indtægt på 400.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse.

– Det er overvældende, og jeg tror, den store opbakning skyldes, at det jo desværre ikke kun er min kone og mig, der har haft kræft tæt inde på livet. Mange danskere kender nogen, der har eller har haft kræft, så det er en diagnose, vi kan samles om og støtte op om, siger Johan Ottosen.

Vigtigt budskab
Hos Kræftens Bekæmpelse tøvede man ikke med at indgå et samarbejde med Johan Ottosen.

– Johan og hans kone har et vigtigt budskab om at leve med brystkræft og overleve sygdommen, hvilket rigtig mange danskere desværre kan relatere sig til. Derfor er det vigtigt at have fokus på kampagnen Støt Brysterne, og det er salget af Johans bog med til. Og samtidig kan man for billige penge købe en rigtig god bog og give et bidrag til Støt Brysterne. Det er en god idé og et vigtigt formål, og vi er glade for at være en del af det, siger Sisan Bové, kampagneleder for Støt Brysterne.

KomEsbjerg Bog støt brysterne