Af Redaktionen

En engelsk mand er sigtet for at have dræbt sin kone under en ferie i Danmark tilbage i 2017.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i perioden fra den 1. – 4. september haft besøg af efterforskere fra Greater Manchester Police i England i en sag om en engelsk kvindes død under en ferie i Danmark i juni 2017.

Den 6. juni 2017 kl. 14.26 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om en drukneulykke på en adresse i Nørre Nebel, nordvest for Varde.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforskede sagen som et mistænkeligt dødsfald. Resultaterne af efterforskningen indikerede, at der var tale om en drukneulykke, og derfor blev sagen henlagt i december 2017.

Dansk politi har siden medio 2018 haft kendskab til det engelske politis efterforskning, der er iværksat på baggrund af afgørende nye oplysninger i sagen, og Syd- og Sønderjyllands Politi har således assisteret med forskellige efterforskningsskridt i Danmark.

– Under besøget i Danmark i denne uge har de britiske repræsentanter således – i samarbejde med efterforskere fra Central Efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi – genafhørt en række personer og gennemgået en række tekniske beviser i sagen. Og samarbejdet mellem engelsk og dansk politi sker i henhold til internationale aftaler om politisamarbejde, oplyser vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Engelsk politi anholdt kvindens ægtemand i april 2020 og sigtede ham for drab.

Det er det engelske politi, der står for efterforskningen. Den sigtede mand er ikke begæret udleveret til Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan derfor ikke oplyse yderligere detaljer i sagen, men henviser til Greater Manchester Police.