Tekst og Foto: Ebbe Salomonsen

Har du lyst til at lege med kunsten? Kunne du tænke dig at opleve Esbjerg Kunstmuseums samling, som du aldrig har oplevet den før? Og har du lyst til at vinde fede præmier? – så kom til Billedbanko!

Esbjerg Kunstmuseum har udviklet et spil Billedbanko, der bringer gæsterne i nærkontakt med kunsten på en alternativ måde. Med byens egen prisbelønnede ’havnepoet’ Erik Trigger Olesen som opråber inviteres alle interesserede til at spille med.

Tallene på den traditionelle bankoplade er afløst af gengivelser af værker fra museets samling. I stedet for at råbe tal op, må opråberen derfor beskrive de enkelte værker på en sådan måde at deltagerne kan genkende dem på deres spilleplader. Men hvor enkel en øvelse er det? Er det nødvendigvis det samme, vi ser? Sætter vi de samme ord på det, vi oplever? Og er der virkelig banko, når billederne bliver tjekket efter?

Et ellers velkendt spil får pludselig et både humoristisk og tankevækkende twist, der samtidig skaber en helt ny situation omkring det at opleve kunst sammen med andre. Vi stiller borde op i selve udstillingssalene, så deltagerne sidder omgivet af den kunst, som det hele udspringer af og drejer sig om.

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Man melder sig til ved at sende en mail til boe@eskum.dk – husk at oplyse navn og deltagerantal. Der spilles flere gange i løbet af sensommeren.