Af Redaktionen   Foto: Benny Skou

Den danske speedwaysæson både åbnes og lukkes med et brag på Granly Speedway Arena. Der indledes med kvalifikation til GP og EM, mens sæsonens sidste omgang bliver afskedsløbet med kaptajn Bjarne Pedersen den 25. september.

Foråret lader vente lidt på sig, men kalenderen peger snart med ræs igen, og det hele kickstartes med kvalifikation til Grand Prix- og EM-serien på Granly Speedway Arena den 9. april. Den danske sæson afsluttes med endnu et brag på samme bane, da der er lagt op til den store afsked med holdkaptajnen fra Esbjerg Vikings, Bjarne Pedersen, den 25. september.

Her køres afskedsløbet Final Lap som en fireholdsmatch, hvor der forventes spændende kørere fra både ind- og udland til en ganske sikkert bevægende afsked med en kører, der har været med til at forme dansk speedway som aktiv i 31 år.

– Vi går en spændende sæson i møde med Esbjerg Vikings, og jeg har alle intentioner om at slutte godt af. Vi skal følge op på vores gode sæson sidste år, og så håber jeg på en fantastisk dag på Granly Speedway Arena til mit Final Lap. Det bliver helt sikkert en bevægende dag, og jeg har sammen med klubben allerede planlagt en del, så publikum kan få en stor oplevelse, fastslår Bjarne Pedersen om arrangementet, som Esbjerg Vikings bakker op om.

– Bjarne Pedersen er gået lige ind i hjerterne hos os, og selvom det ender med, at han ”kun” kører her i to sæsoner, så har han haft en meget stor betydning. Det var en afgørende tilføjelse til truppen sidste vinter, da vi stod foran at genopbygge klubben, og vi har en fantastisk samspil med vores kaptajn. Desuden kan hans betydning for dansk speedway heller ikke undervurderes, og jeg håber, at rigtigt mange vil komme og give ham en flot afrunding på karrieren. Han har begejstret os alle på både danske og internationale baner, så vi er også stolte af, at vi kan have Final Lap på Granly Speedway Arena, konstaterer direktør for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr.

Billetsalget til Final Lap med Bjarne Pedersen åbnes snarest.