Af Redaktionen

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev har forladt det solrige Los Angeles og er vendt tilbage til Jylland for at filme sin næste danske storfilm, ROSE, som optages i Midt- og Østjylland de næste måneder. Filmen optages bl.a. på lokationer som Fuglsøcenteret i Knebel, Gudenåen ved Randers, Viby Torv, Amtssygehuset i Aarhus og Filmby Aarhus’ Studier.

Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, og CEO Ronnie Fridthjof fortæller:

-Vi er enormt stolte over at støtte Niels Arden Oplevs nyeste og meget personlige film, der har stærke rødder i det jyske. Vigtigheden af at film repræsenterer hele Danmark – både locations og menneskelige skæbner – er i disse tider indlysende. Det giver en bedre forståelse og dermed respekt for forskelligheder, der resulterer i et nært sammenhold danskerne i mellem. Den Vestdanske Filmpulje støtter derfor op om vigtige fortællinger fra Vestdanmark, og der er Niels Ardens Oplevs i den absolutte top.

Handlingen i ROSE udspiller sig henover en uge i efteråret 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Paris. I bussen sidder Inger (Sofie Gråbøl), hendes søster Ellen (Lene Maria Christensen) og svogeren Vagn (Anders W. Berthelsen) sammen med en gruppe glade forventningsfulde nordjyder, som er uvidende om, hvad den næste uge vil bringe. Iblandt de rejsende er viceskoleinspektør Skelbæk (Søren Malling) og hans familie. Skelbæk er en retskaffen mand og gør sig hurtigt til modstander af alt, hvad der afviger fra normaliteten. Men næppe er bussen, som køres af tour-guide Ole (Peter Gantzler), nået frem til den jyske motorvej, som skal føre dem sydpå, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin egen sindslidelse, hvilket lægger en dæmper på alle, ikke mindst på Skelbæk.

Ved ankomsten til Paris bliver det klart, at Inger har en skjult dagsorden. Gensynet med den franske hovedstad rejser en lang række spørgsmål for Inger, og snart involveres hendes søster og svoger i jagten på svarene.

Biografsuccesen DRØMMEN (2016) var baseret på Niels Arden Oplevs personlige minder fra hans egen opvækst i Nordjylland. Ifølge instruktøren er den kommende film ROSE hans mest personlige film siden DRØMMEN.

Niels Arden Oplev står bag en række af de helt store danske filmoplevelser, senest SER DU MÅNEN, DANIEL (2019), KAPGANG (2014), MÆND DER HADER KVINDER (2009) og TO VERDENER (2006). I de seneste ti år har han primært arbejdet i udlandet og har skrevet, instrueret og produceret adskillige internationale film og tv-serier.

ROSE forventes at få premiere i sensommeren 2021, filmen produceres af Thomas Heinesen for Nordisk Film Production A/S og tæller bl.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Peter Gantzler, Christiane G. Koch, Karen-Lise Mynster, Luca Ben Coker og Yale Arden blandt de medvirkende.

Filmen produceres af Nordisk Fim Production A/S med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut, Eurimages og Creative Europe Media Slate.