Af Sabina Schmidt

Over 10.000 danskere samlede ind ved Børns Vilkårs landsindsamling søndag d. 27. marts. Nu er pengene talt op, og resultatet er landet på 13,8 millioner kroner, hvilket slår sidste års rekord. Pengene går til at sikre, at BørneTelefonen kan være der for endnu flere børn og unge – også de mange ukrainske børn, der kommer til Danmark.

Flere danskere end nogensinde før valgte at gå på gaden for at samle ind til Børns Vilkår søndag den 27. marts. Det har resulteret i 13,8 millioner kroner, som overstiger rekorden fra sidste år, hvor der blev indsamlet 13,6 millioner, hvilket var en stigning på 60 procent fra året før.

-Det er helt fantastisk, at vi igen i år kan slå rekord. Stor tak til alle, der har samlet ind, og alle, der har støttet vores landsindsamling. Det er takket være jer, at vi fortsat kan gøre en vigtig forskel for børn og unge i Danmark, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Pengene fra årets landsindsamling går til at drive og udvikle BørneTelefonen, som for fem måneder siden blev døgnåben, og som netop også har udvidet rådgivningen til at kunne hjælpe ukrainske børn og unge, der kommer til Danmark.

-To års corona-pandemi og krigen i Ukraine har skærpet behovet for, at alle børn og unge har et sted, hvor de anonymt og trygt kan række ud efter hjælp. Vi kan se, at mistrivslen blandt børn og unge desværre er meget udbredt, og at mange bekymrer sig om fremtiden. BørneTelefonen skal være der for dem, uanset om det er i et frikvarter eller midt om natten, og uanset om det handler om mobning, angst eller overgreb, siger Rasmus Kjeldahl.

Samarbejde med butikskæder har spillet vigtig rolle

Mange banker tager ikke længere imod kontanter, men da en stor del af donationerne ved Børns Vilkårs landsindsamling kommer fra mønter og sedler, har Børns Vilkår indledt et samarbejde med landets Bog & idé butikker og som noget nyt i år også Legekæden og Imerco. Dermed havde indsamlerne i år flere steder end nogensinde, de kunne aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtte.

”Det skal være nemt at aflevere sin indsamlingsbøtte, for det betyder noget for, om man rent faktisk kommer afsted og samler ind på dagen. Vi er i den forbindelse også meget taknemmelige for den indsats, medarbejderne i Imerco, Bog & ide og Legekæden har lagt i opgaven med at tælle op. De har i høj grad bidraget til det flotte indsamlingsresultat,” siger Rasmus Kjeldahl.

Fakta
– Det er sjette gang, at Børns Vilkår afholder landsindsamling

– Over 10.000 tilmeldte indsamlere gik på gaden 27. marts, hvilket var flere indsamlere end nogensinde før.

– I 2021 blev der samlet 13,6 millioner kroner ind ved Børns Vilkårs Landsindsamling, hvilket var 60 procent mere end året før. Resultatet betød, at Børns Vilkår kunne fremrykke planerne om at gøre BørneTelefonen døgnåben, hvilket skete den 1. november 2021.

– Pengene fra landsindsamlingen 2022 går blandt andet til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere til BørneTelefonen, så der altid sidder en lyttende voksen klar, når børn og unge har brug for det. Det gælder også ukrainske børn og unge, som kommer til Danmark, som siden 5. april har kunnet tale med ukrainsktalende rådgivere på BørneTelefonen.