Af Sabina Schmidt   Foto: Esbjerg City

Esbjerg City påbegynder nu salget af skattefrie gave, som virksomheder kan købe til deres ansatte og samtidig støtte de pressede restaurations- og oplevelsesindustri.

Virksomheden Viking Life-Saving Eqiupments godt 400 ansatte fik forleden en glædelig overraskelse da de modtog et gavekort på 1.200 kroner, hvor administrerende direktør Henrik Uhd Christensen opfordrede sine ansatte til en glad aften på en af byens  mange restauranter.

Muligheden var opstået efter, at Folketinget som et midlertidigt initiativ har gjort det muligt at give sine medarbejdere skattefrie gavekort til stimulering af den hårdtprøvede restaurations – og oplevelsesindustri herhjemme.

Esbjerg City har nemlig netop lancereret et gavekort, der lever op til regeringens krav om det skattefrie gavekort på de 1200 kroner til restauranter, caféer og oplevelsesindustrien i midtbyen oplyser Brigitta Christensen.

Det er nu det gælder!

Gavekortet giver mulighed for at vælge mellem i alt 26 forskellige lokale spisesteder, og kortet gælder til alt fra fine dining og caféer, Street Food-køkkener, fastfoodrestauranter, pizzeria og familie restauranter. Derudover kan kortet også bruges i Nordisk Film Biografer i Broen, Musikhuset Esbjerg, Hotel Britannia, Esbjerg Spa & Wellness, Svømmestadion Danmark, Esbjerg Museum og Esbjerg Vandtårn.

For som marketingschef Brigitta Christensen fortæller: – Så kan man med gavekortet   hjælpe oplevelsesindustrien og spisesteder op af det sorte hul, og med gavekortet er der nu et produkt, der samtidig nu lever op til kravene. Så nu gælder det bare om at støtte op om byen, siger Brigitta Christensen, marketingschef for Esbjerg City.

For at leve op til loven, har Esbjerg City måttet lave et sprit nyt tiltag, der udelukkende giver medarbejderne adgang til oplevelsesindustrien og spisesteder og ikke den generelle detailhandel, som det eksisterende populære elektroniske Esbjerg City/Broen Shopping gavekort gør.

Støtten deles op

– Det betyder, at vi lige nu er i kontakt med virksomheder, der gerne vil forkæle deres medarbejdere – og en masse medarbejdere, der virkelig glæder sig til at gå på restaurant og café eller få kulturoplevelser, når de genåbner her i april og maj. Det er en win-win for alle, slutter Brigitta Christensen.

Muligheden for at erhverve gavekortet er en midlertidig foranstaltning der gælder resten af året. Selve gavekortet har en gyldighedsperiode på to år.

Gavekortet kan bruges lige så mange forskellige steder, man ønsker, indtil beløbet er brugt op. Ligeledes kan gavekortet laves på præcis det beløb, man ønsker.

Dog er der sat et minimum på 100 kroner, slutter en tilfreds Marketingschef.