Af praktikant Signe Find Bennetsen Foto: Poul Helt

Det går fremad med byggeprojektet A Place To – Esbjerg på Tovværket!

Nybyggeriet består af tre tårne, som kommer til at indeholde 418 private ungdomsboliger i forskellige størrelser. Byggeriet er en del af en helhedsplan for Tovværket i Esbjerg, som med sin unikke placering tæt på uddannelsesinstitutioner, idrætsfaciliteter og natur skal udvikles til et attraktivt område i det centrale Esbjerg.

Bag i projektet A Place To – Esbjerg står det succesrige danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group, som også er kendt under navnet BIG.

Esbjerg Kommune havde grunden på Tovværket i udbud, hvor den blev vundet af projektet A Place To – Esbjerg.

Byggeriet blev sat i gang i sommeren 2019 og forventes at stå færdigt til december i år.

Tårnene er alle opført omkring en sekstenkantet klimaskærm, som kommer til at indeholde både trappe, elevator og en rundgang med indgang til boligerne i midten.

Tårnene kommer også til at få et karakteristisk ydre med arkitekttegnede altaner, som samtidig har til formål at tage pusten af vinden og skabe læ.

Herudover vil der blive etableret grønne fællesarealer omkring byggeriet, som kan benyttes af ungdomsboligernes beboere og andre unge.

Der bliver også etableret parkeringsfaciliteter på grunden, hvor Tovværkets Børnegård tidligere har lagt.

Her på redaktionen glæder vi os til at se det færdige resultat af det unikke byggeri!

KomEsbjergs fotograf Poul Helt har fulgt projektet, og dokumenteret hvordan projektet har rykket sig de seneste måneder.