Af Jan Poulsen

500.000 liter varmt vand fosser ud i døgnet, og det bliver dyrt for borgerne!

Din Forsyning leder forsat nu på tredje måned efter læk, men nu efterlyser selskabet hjælp fra kunderne for at kunne lokalisere den dyre læk.

Tilbage i november registrerede Din Forsyning, at vandtabet begyndte at stige voldsomt, og selvom jagten – efter utæthederne – startede sidste år, er det ikke lykkedes at finde årsagen til, at fjernvarmenettet lige nu taber godt 500 kubikmeter vand i døgnet, hvilket er næsten 200 kubikmeter mere end sædvanligt.

Thomas Bornhøft, genbrugs- og distributionschef hos Din Forsyning indrømmer at de er på helt bar bund, og har brug for hjælp til at finde bruddet.

Det fælleskommunale forsyningsselskab leverer fjernvarme til Esbjerg by herunder blandt andet områderne i Sædding, Hjerting, Tarp og Tjæreborg derudover Varde og Alslev byer og så transmitterer de fjernvarme videre til Nordby på Fanø. I alt får knap 26.000  husstande fjernvarme fra Din Forsyning.

Grønt vand

I dag tilsætter man grønt farvestof til fjernvarmevandet to gange om året, og samtidigt er Din Forsyning begyndt at termografere fjernvarmenettet fra luften via droner.

Men indsatsen er selvsagt ikke meget værd, hvis ikke man finder årsagen til, at vandtabet siden efteråret er steget så voldsomt.

Derfor beder Din Forsyning nu om borgernes hjælp til at holde øje med grønt vand og tørre pletter på den våde og kolde asfalt.

Så altså kære borger ser du grønt vand bedes du fluks kontakte Din Forsyning på 7474 7474.

KomEsbjerg din forsyning