Af Redaktionen   Illustration: Esbjerg Kommune

Esbjerg Byråd har vedtaget at putte 700.000 kroner i – sådan at udviklingen af SpektRum Park på i alt 247.000 kvadratmeter, fra de kommunale grønne udeområder omkring Præstegårdsskolen Urban i nord og Paradissøerne i syd – kan blive en realitet.

Det grønne område på 247.000 kvadratmeter fra Præstegårdsskolen Urban i nord til Paradissøerne i syd bliver i fremtiden stedet for beboere i Østerbyen. Det skal være her hvor de unge fra skolen og resten af Esbjerg, kan mødes og lege samt hygge med masser af aktiviteter.

Området, der svarer til 35 fodboldbaner, skal i fremtiden være Østerbyens nye uderum inddelt i fire zoner. I Frikvarter-zonen vil der være streetaktiviteter, klatrefaciliteter, bakkelandskab, fodboldbaner m.m. I Eventyrskoven er der planer om at bygge en scene med tilskuerpladser, samt lave hyggelige højtlæsnings-stationer, og stier med plads til hulebyggerier. På Sanseengen vil man en dag kunne finde shelter, bålsted, madpakkehus, og dyrefold med meget mere.

Sidst men ikke mindst vil man omkring de eksisterende Paradissøer også kunne komme til at opleve forbedrede udendørs område og en boardwalk, sådan at man kan komme hele vejen rundt om Paradissøerne.