Af Redaktionen

Erfaringer fra Kolding viser, at kultur kan have en positiv indflydelse på stress. Dermed bekræfter de koldingensiske erfaringer nu international forskning.

Tag ni uger fyldt med kultur på biblioteket, musikskolen og kunstmuseet Trapholt og kombiner med langtidssygemeldte med stress. Så har du en succes. Det viser i hvert fald erfaringerne i Kolding, skriver dknyt.dk

Her har langtidssygemeldte med stress det seneste år kunnet deltage i projektet Kultur i arbejde. Indsatsen startede på Trapholt, der har udarbejdet metoden siden 2013 med det første pilotprojekt sammen med Kolding Kommune.

Deltagerne deltager i forløb på de tre kulturinstitutioner, og tilbagemeldingerne er meget positive, fortæller forsker ved Aarhus Universitetshospital Psykiatrien, Nicolai Ladegaard:-Det har en meget positiv indflydelse på deltagernes livskvalitet. Det kan vi se på tilbagemeldingerne, og deres egen vurderede arbejdes-evne stiger markant. Symptomerne på angst og depression bliver også mindre, siger han.

WHO offentliggjorde tidligere i år en rapport som samlede 3.000 internationale forskningsresultater, og denne rapport viser det samme som de nye erfaringerne fra Kolding. Måske en ide for Esbjerg Kommune at følge op på?