Af Sabina Schmidt
-Lige for tiden har vi alt for mange mørke dage i vores liv. Jeg har bare lyst til at lave noget sjovt, få noget solskin og danse lidt disco. Og jeg havde brug for at lave noget andet end det, jeg plejer. Der kan godt gå for meget foie gras og kaviar og champagne i mit liv, fortæller han i et interview i Politiken.
Den britiske mesterkok der kom til Danmark for snart 30 år siden, og siden da har hevet den ene Michelin-Stjerne efter den anden hjem til landets restauranter.
Tendensen er dog ikke ny – for nylig begyndte også René Redzepi på Noma at lange cheeseburgere over disken.
Men Paul Cunninghams McDonald’s-burger bliver noget andet, fortæller den 51-årige kok.
-Den er ikke et forsøg på at lave fastfood om til gourmet og skulle være mere »mainstream«.
Burgeren får navnet Homestyle Bearnaise og bliver lanceret i de danske McDonald’s-restauranter den 19. januar. Og vil kunne købes frem til 12. april og kommer til at koste 60 kroner.
-Det bliver en slags bøf bearnaise – bare som burger, oplyser Paul Cunningham.
Burgeren består af en briochebolle, en røget løgpuré på bunden, nogle små tynde og sprøde pomfritter, en slags tandstikker, så salat og pickles, så bøffen, så en bearnaisesovs, men lavet som en mayonnaise med rigtig meget estragon og eddike, og så bolle igen. Sådan!