Af Redaktionen   Foto:  Christoffer Brekne

I samarbejde med landets teatre inviterer CPH STAGE for ottende gang publikum med til årets største teateroplevelser, når festivalen fra den 28. maj – 6. juni præsenterer noget af den bedste scenekunst i Danmark. I dag starter billetsalget, og CPH STAGE offentliggør et program fyldt med både nye og gamle forestillinger. Samtidig har festivalen nedsat et HIGHLIGHTS-udvalg med skuespiller Maria Rich som forperson, der peger på otte forskellige opførelser, publikum ikke må gå glip af.

Igen i år præsenterer CPH STAGE forestillinger fra både opland, udland og Jylland. Med et bredt udvalg af genrer og stor variation i forestillingernes tematikker, sikrer CPH STAGE noget for enhver smag med over 100 opførelser på mere end 50 forskellige scener i København i løbet af festivalens 10 dage. Billetterne kan købes på www.cphstage.dk.

CPH STAGE 2020 HIGHLIGHTS
For at hjælpe publikum med at navigere i alle forestillingerne, har festivalen nedsat et HIGHLIGHTS-udvalg, som peger på otte forestillinger fra årets program, de særligt anbefaler. Forpersonen for dette års udvalg er skuespiller Maria Rich, som er kendt fra både teater, film og tv, senest som Anna i Bedrag III, hvilket sikrede hende en Robert for bedste kvindelige tv-hovedrolle.

Om de otte HIGHLIGHTS fortæller hun:
Jeg får tit kuldegysninger, når mørket sænker sig i salen. Jeg ved, at om lidt vil noget rykke i mig eller favne mig, og jeg har da også teateroplevelser, der har sat sig spor i mig for livet. På CPH STAGE har du 100 muligheder for at blive rørt. Sammen med highlights-udvalget har jeg udvalgt otte meget forskellige forestillinger, som vi tror på vil give særligt stærke teateroplevelser.

Udover Maria Rich i HIGHLIGHT-udvalget sidder også koregraf Jannik Elkær, bedre kendt som DON GNU, teaterleder og producent af Teater Grob, Maja Riis, og medlem af Reumert-juryen, Lene Grønborg Poulsen.

Forestillingerne spænder over skuespil på de store teatre, eksperimenterende ballet og action-teater med hverdags-stunts, og publikum vil blive konfronteret med temaer så forskellige som døden, moderskab, krigstraumer og menneskets mere eller mindre uperfekte måder at være sammen på.

De udvalgte forestillinger er:

Se hele programmet på www.cphstage.dk/program. Programmet bliver løbende opdateret med yderligere forestillinger, events, teaterguides og anbefalinger.