På 110-året for Kvindernes internationale kampdag inviterer Kunstforeningen GL STRAND til afsløring af nye portrætter malet af Agnete Brinch. Kunstneren og de portrætterede, Helle Thorning-Schmidt, Suzanne Brøgger og Puk Damsgård, deltager denne eftermiddag, der også byder på et musikalsk indslag ved Simon Voigt.

Gl. Strand skriver om – Women Who Change the World

Den danske kunstner Agnete Brinch har fået både dansk og international opmærksomhed med sin serie af nye portrætter af nutidige og historiske kvinder, der forandrer og har forandret verden gennem deres virke. Med sit fokus på betydelige kvindelige rollemodeller ønsker Agnete Brinch at understøtte FN’s femte verdensmål, der handler om at fremme kvinder og pigers universelle rettigheder og muligheder. Andre portrætter i serien af kvinder, der forandrer verden, har tidligere været udstillet på blandt andet Frederiksborg Slot og Ljungberg Museet i Sverige.

Musiker Simon Voight har sat musik til Karen Blixens digt “Vinger”, som han til arrangementet synger og spiller på det afrikanske instrument kalimba. Inspireret af Agnete Brinchs projekt skriver Simon sange med tekster af Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Emily Dickinson og andre stærke digtere.

Søndag d. 8. marts kl. 13.00-16.00

Kunstforeningen GL STRAND, Gl. Strand 48, 1202 København K

Kilde: Kunstforeninegn Gl strand.