Af Redaktionen

I rigtigt mange hjem har beboerne været der døgnet rundt. Det har gjort det svært for indbrudstyvene. Men nu skal dit hjem måske klare sig på egen hånd. Er det rustet til det?

Under Corona-nedlukningen er antallet af tyverier og indbrud i beboelse styrtdykket. Indbrudstyve har fortalt os, at det ikke har været til at finde huse, hvor beboerne ikke var hjemme.
 
Men heldigvis er der mange, som nu igen er kommet på job og i skole. Det betyder, at dit hjem på egen hånd skal kunne modstå tyvens forsøg på at komme ind. 
 
Vi håber, at den heftige aktivitet, der har været i byggemarkederne, betyder, at I har tænkt på at sikre i første række vinduer og døre mod indbrud. 
Det gør nemlig, at det er så bøvlet og larmende at bryde ind, at tyven forsvinder fra området. Indbrudshæmmende døre og vinduer, som tager mindst tre minutter at bryde op, gør simpelthen, at tyven fravælger dit hus. 

Vi håber også at I har fået jer tilmeldt den nye Nabohjælp app. 
Appen kan downloades fra både Appstore og fra Google Play Butik. Den hedder Nabohjælp begge steder. Hvis du tidligere har været tilmeldt Nabohjælp tidligere, men ikke fik dig flyttet over på appen fra det gamle system inden først i maj måned, skal du oprette dig igen i appen.
 
Nabohjælp, hvor I hjælpes ad med at holde øje med hinandens huse og med hvem, der færdes i kvarteret, kan i sig selv nedsætte antallet af indbrud med op mellem 16 og 26 %.
 
Dertil kommer så brugen af fake-tv og tænd/sluk-ure, godt indkig over ikke for høje hække med mere.
 
Du kan finde masser af praktisk vejledning, der passer til netop dit hus på blandt andet www.stopindbrud.dk www.nabohjælp.dk og  www.dkr.dk/indbrud/
 
Indbrud ville ikke forekomme, hvis der ikke var mennesker, som køber de stjålne varer. 
Så husk at hver gang du falder for tyvens tilbud om billige telefoner, laptops eller ph-lamper, bestiller du et nyt indbrud hos en familie…måske endda hos dig selv.

Se de forebyggende råd på: www.stop-e-hæleri.dk