Af Redaktionen   Foto: Mads Armgaard
Når Esbjerg Kommune indfører betalingsparkering i Centrum ud over de første to timer, er det op til den enkelte bilist at vælge parkerings-app. Her kan det godt betale sig at være ekstra opmærksom. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget de forskellige parkerings-apps lægger oven i kommunens fastsatte takster.
PARKPARK har dog indgået et nyt samarbejde med Esbjerg Kommune, der sikrer esbjergenserne landets billigste app-betaling.
For bruger man PARKPARK-app’en, er der således adgang til en ny og billigere model for parkering, der er langt billigere end med de øvrige parkerings-apps. Mange P-apps lægger helt op til 15 procent oven i kommunens pris på 12 kroner i timen, mens PARKPARK kun opkræver én krone i betalingsformidling pr. parkering. Ligeledes kan man som håndværker eller erhvervsdrivende med hyppige parkeringer i Esbjerg Centrum spare tusindvis af kroner hver måned.
– De fleste mennesker går ikke særlig højt op i, hvilken parkerings-app der er billigst, og når først man er begyndt at bruge én, kører det jo ligesom bare. Det kan dog være en dyr fornøjelse. 15 procent oven i kommunens takster bliver til mange penge, hvis man ofte parkerer i Esbjerg Centrum, og derfor anbefaler vi, at man som minimum undersøger taksterne for de enkelte udbydere. Eller naturligvis blot benytter PARKPARK-app’en, der sikrer den billigst mulige app-betaling i bykernen af Esbjerg, siger Michael Buch Sandager, adm. direktør, PARKPARK A/S.
Esbjerg Kommunes nye betalingsmodel indføres i hele midtby-zonen omkranset af Nørregade, Stormgade, Jernbanegade og Havnegade/Adgangsvejen, hvor Esbjerg Kommune over de seneste år har udfaset langtidsparkeringen til fordel for en tidsbegrænsning på to timer. Her er der i alt 918 kommunale pladser. Det gælder også de ”nye” parkeringspladser i sidegaderne til Kongensgade, der er retableret efter den seneste gågaderenovering.
 
Betalingsreglerne kommer til at gælde alle hverdage fra klokken 08.00 til 18.00 og lørdag fra klokken 08.00 til 14.00. El- og brintbiler samt handicapkøretøjer er fritaget for betaling, mens beboere i området vil få mulighed for at købe en parkeringstilladelse, så de kan parkere uden hensyntagen til tidsbegrænsningerne.