Af Redaktionen   Foto: SDU

Interessen for at høre mere om kandidatuddannelsen i medicin i Esbjerg har været stor. Nu har SDU, Sydvestjysk Sygehus og de øvrige samarbejdspartnere fået de første tal for søgningen – og de er gode.

I september 2022 åbner den nye kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg. Satsningen vil både give det fine studiemiljø i Esbjerg en yderligere indsprøjtning samt have positiv effekt på lægedækningen i Sydvestjylland – også på langt sigt.

De studerende, som søger ind på lægeuddannelsen ved SDU, har som noget nyt fået mulighed for at vælge at gennemføre kandidatdelen (de sidste år) af uddannelsen i Esbjerg.

’Esbjerg-kandidaten er på ønskelisten hos næsten 1200 ansøgere. Det er en virkelig flot søgning, og vi kunne ikke have ønsket os bedre signal fra de kommende studerende’, siger Lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus, Anna-Marie Bloch Münster. ’Det viser, at vi sammen med SDU og de øvrige sygehuse har fat i noget, når vi har høje ambitioner på de studerendes vegne og lægger vægten på den kliniknære læring i trygge rammer. Vi sigter mod at lette overgangen fra livet som stud.med. til livet som cand.med., samt mod en ”robustgørelse” i rollen som læge, hvor de bliver mere trygge ved det ansvar, der følger med’, tilføjer hun.

Over 100 ansøgere fra kvote 2 har Esbjergkandidaten i 2024 som deres første valg!

-Det er virkelig positivt, at vi allerede nu ved, at så mange har Esbjerg-uddannelsen som deres første prioritet, men det kommer ikke helt bag på mig, siger Ole Skøtt, dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. Han tilføjer: -Sydvestjysk Sygehus og de andre sygehuse i det sydjyske har skruet en meget attraktiv uddannelse sammen, hvor de medicinstuderende både kommer meget tæt på det kliniske arbejde, og hvor der er ved at blive etableret nogle meget attraktive uddannelses- og boligforhold. I forhold til lægedækningen i det sydjyske tror jeg, vi har fundet en frem til en rigtig god model for en bedre dækning fremover i dette samarbejde mellem sygehuse, universitet og region.

De knap 1200 ansøgere til de 30 pladser på Esbjerg-kandidaten kan sammenlignes med, at SDU sidste år fik 3125 ansøgere (fra både kvote 2 og kvote 1) til 368 pladser på medicinuddannelsen. Også Esbjerg-kandidaten venter at få endnu flere ansøgere fra den gruppe, som søger ind via kvote 1 til juli.

Fakta

  • 1184 har alene fra kvote 2 søgt medicin med kandidat i Esbjerg fra 2024.
  • De studerende, som søger en uddannelse, angiver typisk både et førstevalg og øvrige, prioriterede ønsker. Odense-kandidaten står efter kvote 2-fristen øverst på listen hos dobbelt så mange, som der er plads til totalt på kandidaten i Odense. 104 førstevalg til Esbjerg-kandidaten fra kvote 2 betyder, at der alene i denne gruppe er over tre gange så mange interesserede, som der er pladser til.
  • Det er forventningen at også årgang 3 på Esbjerg-kandidaten vil være et hold med en blanding af studerende, som har søgt via hhv. kvote 2 og kvote 1.