Tekst og foto: Søren Willadsen

Uanset alder, er fastelavnsboller a l t i d et hit, og netop nu er der al mulig grund til at nyde en ekstra. Desuden er det at bage, også en vældig hyggelig familie aktivitet i løbet af vinterferien.

Her følger en lækker opskrift på Fastelavnsboller

Ingredienser:

Vandbakkelser:

100 g. smør

2 dl. Vand

1 tsk. Sukker

100 hvedemel

3 æg medium

Creme:

1/2 vaniljestang

3 spsk. Sukker

2 æggeblommer

2 spsk. Maizena

3 dl. Mælk

Kakaoglasur:

100 flormelis

2 spsk. Kakaopulver

Vand

Fremgangsmåde:

Vandbakkelser

Kom smør, vand, salt og sukker i en gryde, som koges op indtil det spilkoger.

Hæld dernæst alt melet i ad gangen og pisk godt rundt med et piskeris indtil al melet er rørt sammen med smør og vand.

Tag gryden af kogepladen og lad det køle ned indtil det er finger lunt.

Pisk æggene sammen.

Tilsæt et æg ad gangen til melbollen, og rør den ind i dejen med en grydeske.

Fortsæt indtil alle æggene er rørt sammen til en vandbakkelses dej.

Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en tyl af 1,5 cm i omkreds. Den må gerne været formet som på billedet.

Dæk en bageplade med bagepapir og sprøjt nu vandbakkelsen ud på bagepapiret i størrelser af store æg. Lad der være noget mellemrum mellem dem, da de hæver til 4 gange deres størrelse.

Bag dem i ovnens midterste rille ved 200 grader i 25 – 30 minutter uden varmluft. Ved varmluft omkring 20 minutter. Undgå at åbne ovndøren de første 15 minutter.

Vaniljecreme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom en spsk. Sukker på et skærer brættet og pres kornene i sukkeret så de skilles ad.

Kom alle ingredienser i en gryde, som langsomt varmes op under jævnlig omrøring indtil, vaniljecremen er tyk.

Glasur:

Bland flormelis med kakaopulveret.

Hæld en spsk. Vand i og rør rundt. Vendt med at komme mere vand i før man er sikker på at der skal mere i. Glasuren skal være ret tyk.

Kom eventuelt mere vand i, hvis glasuren er for tyk.

Samle fastelavnsboller.

Pisk 2 dl. Fløde til flødeskum.

Kom fløden i en sprøjtepose.

Skær en vandbakkelse halvvejs i gennem.

Kom lidt eventuelt lidt syltetøj i bunden og noget vaniljecreme rundt om.

Sprøjt noget flødeskum langs siden luk fastelavnsbollen

Smør lidt glasur på toppen.

http://gastromad.dk