Af Sabina Schmidt   Foto: Miklos Szabo 

One And Only Musical Teaters næste store forestilling DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL er kommet i lykkelige omstændigheder. Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der medvirker i den stjernebesatte forestilling, er gravid.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg skal spille den vordende brud Astrid, der i forestillingen skal giftes med Patrick i Silas Holsts skikkelse. Den rolle glæder hun sig til at gennemføre, når Susanne Bier og Thomas Helmigs romantiske musicalkomedie får verdenspremiere den 5. marts i Scandic Falkoner i København.

Den gravide sangerinde skal nedkomme til sommer, og derfor er det planen, at Maria Lucia Heiberg Rosenberg også er med, når DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL rykker videre til Musikhuset i Aarhus, hvor der er premiere den 24. april. Frederikke Vedel er understudy på rollen og overtager for Maria Lucia, hvis det skulle blive nødvendigt.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg udtaler: – Jeg står pt midt i mit livs største eventyr, og jeg er både nervøs, fordi alt er så nyt og føles så anderledes lige nu, men også virkelig spændt på rejsen, og jeg glæder mig helt enormt til at møde det lille vidunder, som naturligvis kommer i første række nu. Jeg agter at lytte til min krop, så jeg ikke overbelaster mig selv, men ser også frem til fortsat at kunne være med i DEN SKALDEDE FRISØR. Det er et fænomenalt hold, og jeg er sikker på, det bliver en fest af en forestilling med masser af god musik og kærlighed hele vejen rundt.

Producent Jesper Winge Leisner fra One and Only Musical Teater fortæller; –Jeg er så glad på Maria Lucia og hendes kærestes vegne, og vi vil glæde os til at have en lille, ny vokalist in spe med på scenen, i den tid der kommer. Som alle professionelle ved, så giver en graviditet sangstemmen et godt og kærligt boost, så jeg tør slet ikke tænke på, hvor velsyngende Maria bliver i DEN SKALDEDE FRISØR.

Må træde ud af SHE LOVES YOU
De lykkelige omstændigheder betyder dog, at Maria Lucia Heiberg Rosenberg senere på året må træde ud af forestillingen SHE LOVES YOU, der produceres af Fredericia Teater og Maestro Productions i samarbejde med SONY/ATV Music Publishing Scandinavia.

SHE LOVES YOU får verdenspremiere den 19. juni 2020 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København, men her har man allerede sig sikret sig sangeren og skuespilleren Rikke Hvidbjerg til at løfte opgaven i stedet.

Hertil fortæller Maria Lucia: –Jeg er ikke i tvivl om, at SHE LOVES YOU bliver en pragtfuld produktion og en særegen oplevelse af de få! Det er derfor heller ikke helt nemt for mig at være nødsaget til at trække mig, men jeg glæder mig meget til at se hele holdet folde sig ud og nyde forestillingen fra tilskuerrækkerne, når den tid kommer.

Fredericia Teater og Maestro Productions glæder sig også på Maria Lucias vegne. Teaterchef Søren Møller fra Fredericia Teater og Mikkel Rønnow fra Maestro Productions siger: –Intet i livet er større end at få børn, og vi ønsker Maria Lucia kæmpestort tillykke herfra! Samtidig har vi i Rikke Hvidbjerg en fantastisk erstatning, hvor vi både vokalt og typemæssigt ved at skoene bliver fyldt helt ud.

RIKKE HVIDBJERG, 41, der træder ind i SHE LOVES YOU, er uddannet fra Det Danske Musical Akademi i 2003. Hun har markeret sig i mange musikalske sammenhænge, senest som Gloria i One and Only Musical Teaters Flashdance – The Musical. Hvidbjerg medvirkede desuden som Erma i Anything Goes på Det Ny Teater og har også medvirket i bl.a. Grease, Cabaret, Rent, Elsk mig i nat og Lizzie m.fl. Hun har derudover sunget kor live og på album for bl.a. Rasmus Seebach, Sanne Salomonsen, Linda P, Anna David og Szhirley. Pt turnerer hun med Aqua, hvor det bl.a. er blevet til koncerter i Australien, New Zealand og Indonesien.

Om DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL
DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL er baseret på Susanne Biers filmhit Den skaldede frisør fra 2012. Det er Susanne Bier selv, der har skrevet manuskriptet til musicalen sammen med sin faste manuskriptmakker Anders Thomas Jensen og er som executive producer en integreret del af produktionen. Det er første gang, hun er involveret i en musical.

Musikken til musicalen er skrevet af landets vel nok største sangskriverikon gennem de sidste 30 år, Thomas Helmig. På rollelisten står bl.a. Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Silas Holst, Jakob Fauerby, Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen.

DEN SKALDEDE FRISØR har verdenspremiere: 5. marts 2020 i Scandic Falkoner i København og Aarhus-premiere d. 24. april 2020

Om SHE LOVES YOU
SHE LOVES YOU produceres af Fredericia Teater og Maestro Productions i samarbejde med SONY/ATV Music Publishing Scandinavia og får premiere på Det Kongelige Teaters Store Scene den 19. juni 2020. Det er en musical om en moderne familie, hvor alle har hver sin kærlighedshistorie. Sat til Lennon og McCartneys udødelige sange oplever vi både den nye, unge kærlighed blomstre, den eksisterende kærlighed udvikle sig og den livslange kærlighed, der stadig møder udfordringer. SHE LOVES YOU handler kort sagt om vores eget liv, og den glæde, sorg og kærlighed, vi møder. Hovedrollerne indtages af Emil Birk Hartmann og Rikke Hvidbjerg. et stort ensemble og et 15-mands orkester, der er klar til at fortolke Lennon & McCartneys udødelige klassikere.

SHE LOVES YOU har premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 19. juni, og spiller til den 5. juli. I Fredericia får forestillingen premiere den 9. oktober og spiller til den 11. december 2020.