Af Sabina Schmidt

Arrangørerne kalder det selv en ny æra inden for ‘Sim Racing’, når kørerne skal gennemføre et 24 timers løb.

De mange fans af det legendariske 24-timers løb Le Mans har de seneste måneder fået skuffende nyheder på stribe, efter løbet først blev udskudt fra juni til september. Siden meldte man ud, at Le Mans kan blivebåde uden tilskuere og endda endnu senere på året.

Men nu har arrangørerne lavet et tiltag, der måske kan stille en lille del af sulten; ‘Le Mans Virtual’ – et 24 timers virtuelt løb.

Selv er de ikke blege for at kalde arrangementet “det største løb nogensinde virtuelt”, ligesom det også beskrives som “den mest ekstreme test virtuelt”.

Udover det simple i et koncept på et løb i 24 timer vil der være en række regler for deltagerne. Holdene skal eksempelvis bestå af fire kørere, hvoraf minimum de to af dem skal være professionelle racerkørere, mens der maksimalt må være to “sim-kørere”, der er vant til at bruge den online platform.

Holdene må selv styre, hvornår de skifter, men der skal byttes rundt, så hver kører som minimum når fire timer i bilen, mens den samme kører maksimalt må sidde bag rattet i syv timer.

Strategi er kernen i løbet

Feltet kommer til at bestå af maksimalt 50 biler, og man kan vælge biler fra enten LMP2- eller GTE-klassen. Undervejs vil vejret variere, og der vil selvfølgelig også skulle køres om natten.

– Hvert hold kan arbejde på at skabe det bedste setup for at optimere ydeevnen. Tankning og dækskifte vil være essentielle kriterier, og strategi vil være kernen i løbet. En løbsdirektør vil sikre en sportslig adfærd igennem løbet, lyder det yderligere i beskrivelsen.

Løbet vil blive produceret fra et studie i Paris, hvor man også får VIP-gæster på besøg. Håbet er, at løbet kan samle de bedste kørere fra den professionelle verden og “sim-verdenen”.

Starten på løbet er 13. juni klokken 15, hvor det normale Le Mans skulle have været sat i gang.

Du kan se det 24 timers virtuelle Le Mans på TV 2 SPORT.