Af Redaktionen   Foto: Miklos Szabo

One and Only Musical Teater har i dag den store glæde at offentliggøre, at megasuccessen DIRTY DANCING – THE MUSICAL vender tilbage til september i den flotteste udgave af musicalen nogensinde. Musicalversionen af den ikoniske kærlighedshistorie om den unge pige Baby og danseinstruktøren Johnny Castle blev for fem år siden én af de største publikumssuccesser nogensinde herhjemme. På rekordtid måtte musicalen melde udsolgt, og mange tusinde gik dengang forgæves. Til efteråret får de muligheden igen, når musicalen bliver sat op i en ny, opdateret luksusversion med en stort, veloplagt stjernecast, der bliver anført af Silas Holst, Mathilde Norholt og Karina Frimodt.

DIRTY DANCING – THE MUSICAL har premiere i Scandic Falkoner på Frederiksberg den 10. september 2020, inden den rykker til Aarhus, hvor den spiller i Musikhuset Aarhus fra den 23. oktober 2020.

Virkelighedens Baby skal sikre Dirty Dancing-feelingen
Over 240.000 så DIRTY DANCING – THE MUSICAL, da musicalen første gang kunne opleves tilbage i 2015 og 2016. Men der er masser af gode grunde til at gense musicalen. Som noget ganske særligt er selveste Dirty Dancings moder, Eleanor Bergstein, involveret i starten af prøverne til sommer.

Her vil hun sammen med koreograf Tim Zimmermann genskabe den originale og meget krævende koreografi, der gjorde filmen til et verdenshit. Dermed er man sikker på, at man virkelig kommer til at kunne mærke den vaskeægte Dirty Dancing-feeling. Eleanor Bergstein er forfatter og skaber af både Dirty Dancing-filmen fra 1987 og musicalversionen. Hun skrev historien over sit eget liv, og mange mener faktisk, at hun ér virkelighedens Baby.

Et stærkt stjernecast
Det er lykkedes at få de bærende hovedroller fra opsætningen af DIRTY DANCING i Operaen med i den nye, ultimative udgave af musicalen. Silas Holst går igen i fodsporene på 1980’ernes største kvindebedårer Patrick Swayze, når han indtager den mandlige hovedrolle som danselæreren Johnny Castle. Overfor ham kan man opleve Mathilde Norholt, der ligesom ved danmarkspremieren skal spille Frances ”Baby” Houseman, som Jennifer Grey udødeliggjorde i filmen. Ligeledes er danseren Karina Frimodt tilbage som Johnny Castles hårdkogte dansepartner Penny – en rolle, som gav Frimodt sin teaterdebut for fem år siden.

Blandt de nye ansigter i forhold til danmarkspremieren kan man blandt andre glæde sig til at opleve Andrea Vagn Jensen som Babys mor, Marjorie Houseman, Morten Lützhøft som Babys far, Dr. Jake Houseman, mens Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen skal spille Babys smukke men irriterende storesøster, Lisa Houseman. Derudover tæller det stjernespækkede cast navne som Anders Bircow, James Sampson og mange, mange flere.

Handlingen
Handlingen i DIRTY DANCING – THE MUSICAL udspiller sig henover sommeren 1963 på et fornemt kursted i det nordøstlige USA. Den naive og sky rigmandspige Frances ”Baby” Houseman er på sommerferie med sin søster og deres forældre. Babys verden er pæn og poleret, og først da hun møder den karismatiske danselærer Johnny og hans venner, går hendes porcelænsverden itu, og virkeligheden slår rod i Baby. DIRTY DANCING – THE MUSICAL er en gribende kærlighedshistorie og coming-of-age-fortælling om ”den grimme ælling”, der forvandles til en smuk – og fantastisk dansende – svane, garneret med uforglemmelige sange og dampende hede dansenumre.

Billetsalget til DIRTY DANCING – THE MUSICAL er startet i dag!