Af Lene Memborg

Ny jazzklub på Dronningen: En ny jazzforening har set dagens lys, foreningen Dronning Louises Jazzklub.

Den 22. september bliver den første af i alt seks søndage med dejlig jazzmusik på Dronning Louise på Torvet i Esbjerg.

Grethe E. Johnsen og flere andre jazz interesserede har dannet foreningen Dronning Louises Jazzklub, og det første navn på plakaten er det gammelkendte orkester Kansas City Stompers, der blev grundlagt tilbage i 1951 af Niels Arild, der stadig er orkesterets leder. Med sig på scenen på Dronning Louise har de sangerinden Rikke Mølgaard og saxofonisten Jesper Thilo.

– Vi syntes der manglede lidt liv i midtbyen, især om søndagen, og det vil vi så give vores lille bidrag til. Der findes mange jazzklubber rundt omkring i de større byer, der også arrangerer koncerter i weekenderne, og med vores kendskab til jazz-interessen i Esbjerg, så tror vi bestemt på, at det godt kan blive starten på en ny tradition om søndagen, siger Grethe E. Johnsen som er bosat i Odense, men stadig har familie i byen, og der som de fleste ved, tidligere har drevet Dronning Louise. Hun fortæller endvidere at hun er blevet inspireret af Odense Jazzklub, hvor der de søndage der er jazz arrangementer, kommer mellem 200-250 mennesker. Hun har brugt rigtig meget tid på at researche på om det var en god ide, og én af hendes betragtninger, har været at der er meget snak om ensomhed og specielt om søndagen mangler mange noget at være fælles omkring. Så hun synes at en Jazzklub fint supplerer den Ølklub og Whiskeyklub der er på Dronning Louise.

Søndags-koncerterne vil også appellere til dem der gerne vil  danse, men ind imellem disse er det også meningen, at der skal gøres plads til noget lidt mere eksperimenterende jazz. Der er nogle unge konservatoriestuderende, der gerne vil være med og vi er i kontakt til nogle af deres lærere på konservatoriet, der også har lovet at deltage.

Koncerten begynder klokken 13.00 den 22. september, og der tages entre for at komme ind. Der vil være mulighed for at indtage en let frokost. Arrangementet afholdes fra klokken 11.00 på første sal.

Udover koncerten den 22. september, er der også planlagt koncerter med det kendte Neanders Jazzband den 1. december og med herlige Paul Harrison Band den 19. januar.

Det koster 175,- kr. At blive medlem af foreningen og i den pris er der inkluderet 8 koncerter á 90,- kr. Ikke medlemmer betaler 150,- pr. koncert.