Af Lene Memborg

Den første lørdag i maj er international Arbejd nøgen i haven dag. Men inden du smider tøjet og fejre dagen så er der måske lige et par råd du bør tage med på vejen.

Dagen er skabt af The Naturist Society (TNS), der er en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister, og ideen med dagen er, at man skal følge sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen.

Fordele ved at være nøgen i haven

Det gode ved aty arbejde nøgen i haven er ifølge Danske Naturister, at du kan nyde kontakten med sol og vind uden at være besværet af tøj, der kan komme i vejen eller blive snavset, og din egen have er et trygt sted at være nøgen.

Meeen der er større risiko for arbejdsulykker, når du er nøgen

Så før du smider alt tøjet skal du altså lige tænke dig om en ekstra gang.

Næsten 9.000 mennesker kommer årligt på skadestuen som følge af ulykker sket i haven, hvor de typiske kommer til skade på en stige, en hækkeklipper eller en plæneklipper.

Når du så ikke har tøj på – og måske heller ikke sko eller handsker – så er sandsynligheden for at komme til skade markant større. Fordi du viser en større flade af din krop og hud er du dermed også mere sårbar for hudafskrabninger og sår.

Med lidt omtanke

Undgå at arbejde nøgen med haveredskaber, men hold dig til lettere havearbejde som såning og lugning.

Vådt eller snavset arbejde som at få vasket havemøblerne eller vande planter kan ligefrem være praktisk at udføre nøgen.

Tænk dig om

Selvom du befinder dig på egen matrikel, kan du godt komme til at overskride lovgivningen ved at gå nøgen rundt i din egen have. (Straffelovens § 232 om blufærdighedskrænkelse) Du kan nemlig komme til at forbipasserende eller naboer føler sig krænkede over din nøgenhed. Så tænk dig om…