Tekst og foto: Ebbe Salomonsen og Tech4fun.

Foreninger og Esbjerg Kommune gennemfører ”Sommerferiesjov” for børn og unge.

Torsdag formiddag var Valdemar på 14 år, Rumer på 10 år og Inga på 9 år deltager i ”Elektronisk Byggeri” som foreningen ”Tech4Fun” havde tilbudt i Drama salen på Gammelby Fritidscenter.

At bygge komponenter er koncentration, en rolig hånd, læse og forstå en manual eller vejledning i hvordan tingene skal sammensættes og hvilken rækkefølge.

Der blev stillet spørgsmål og loddekolben og tilstatstråd blev brugt og de små komponenter der skulle sammensættes til et færdigt produkt, der med hjælp at et batteri virkede og blinkede.

Valdemar havde prøvet det før i ungdomsskolen i et halt år – inden Corona lukkede det hele ned for lang tid siden, nu var chancen for at komme i gang igen. Hans mål er at blive robot-ingeniør og det her er et godt sted at starte.

For Rumer og Inga var det første gang de prøvede, og det blev ikke sidste gang – der var så mange udfordringer og det var spændene at prøve noget helt nyt.

Foreningen ”Tech4Fun” skiftede navn i 2014, men blev stiftet i 1937 under navnet ”Eksperimenterende Danske Radio Amatører”, Der skal sendes et nyt signal for at få flere til at være med til at være med til tekniske udfordringer og lysten til at lærer hvordan teknik, elektronik og kommunikation virker.

Jan Nyübner og Alle Olesen fortæller at i efteråret 2019 startede en hold XXL op kun for voksende og der er god tilslutning.

En afslutning på dagen blev en række færdige ting blev gennemgået for at vise hvad der var mulighed for at være med til at bygge eller selv bygge.

En spændene formiddag.

Er der interesse, søg oplysninger på hjemmesiden:  www. Tech4fun.dk