Af Lene Memborg

Den japanske popkunstner Takashi Murakami har designet et par eksklusive sneakers, der ligner de sko, som robotten Zaku bar i en af 1980’ernes fedeste tegneserier.

Så var det noget med et par robotsko designet af en verdensberømt kunstner?

Mangafans kan godt begynde at finde kreditkortet frem. For omkring 4.100 kroner kan de nemlig erhverve et par såkaldte sneakers, der er inspireret af robotten Zaku fra den japanske tegneserie ’Mobile Suit Gundam’.

Zaku ligner en omvandrende dræbermaskiner, ja associationerne stikker vel af hen i mod en tankvogn – og derfor er skoene bevidst designet, så de er lige så store og klodsede som ham.

Det er den japanske popkunstner Takashi Murakami, der har designet skoene, som kun kan erhverves gennem hans egen hjemmeside.

For tre år siden så han et par store klodsede gummisko fra det eksklusive modehus Balenciaga og besluttede, at hvis han skulle designe et par sko, skulle de være i overstørrelse og ligne de sko, som blev brugt af robotten Zaku i mangaserien ’Mobile Suit Gundam’, der var total kult i 1980’erne.

Mens Murakami arbejdede på skoene, der har det bombastiske navn TZ BS-06, kom han i kontakt med Porter Yoshida & Co, som skaber klassiske japanske tasker – blandt andet til et aktivt friluftsliv. Derfor er Murakamis sneakers nu udstyret med tasker på størrelse med små punge, som man kan sætte på siden af skoene. På den måde kan man opbevare sine penge og nøgler på siden af skoene, samtidig med at man bevæger sig let igennem byen, akkurat som Zaku, der trampede over selv den største forhindring, hvorvidt skoen kan bringe dig igennem en hvilken som helst forhindring melder historien ikke noget om.