Af Lene Memborg

Efter flere overtrædelser af et opholds forbud er en 23-årig bandemedlem i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Esbjerg, da det er tredje gangen han overtræder et opholds forbuddet.

En 23-årig mand fra Esbjerg, har for tredje gang overtrådt et opholds forbud, som han fik i forbindelse med bandekonflikten i Esbjerg sidste år. Sidst på formiddagen blev han derfor  fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi har den 23-årige overtrådt forbuddet hele tre gange inden for de sidste to måneder, ved alligevel at opholde sig i Esbjerg by.

Derfor mener politiet også, at han vil fortsætte med overtrædelsen, hvis bandemedlemmet forsat er på fri fod.

Der er iøvrigt i alt seks personer i Esbjerg, der er blevet idømt opholds forbud.

Bandekonflikten kort

  • I efteråret 2018 eskalerede bandekonflikten i Esbjerg.
  • To bander fra Kvaglund og Stengårdsvej-området havde jævnligt voldsomme sammenstød, da de to bander ønsker kontrol over narkomarkedet.
  • Efter et skyderi i august 2018 indførte Syd- og Sønderjyllands Politi visitationszoner i byen.
  • Politiet indkaldte ekstra betjente, der skulle hjælpe med at få styr på konflikten.
  • I begyndelsen af december 2018 var 27 medlemmer af banderne fængslet.
  • Få dage før julen 2018 ophævede politiet visitationszonerne, der stort set dækkede hele Esbjerg, efter at være trådt i kraft i august.
  • I begyndelsen af 2019 foretog Syd- og Sønderjyllands Politi i samarbejde med politiets regionale efterforskningsenhed, Særlig Efterforskning Vest, en stor politiaktion mod hashhandel for at gøre borgerne i Esbjerg trygge.
    Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, (V) fortalte dengang, at han med politiaktionen troede på, bandekonflikten var kommet til livs.