Af Sabina Schmidt

Esbjerg Kommune modtog inden årsskiftet ekstraordinært mange byggesager, men nu forlænger en it-fejl byggesagsbehandlingen.

Fra den 1. januar 2020 er alle dele af Bygningsreglementet BR18 trådt i kraft. Det gælder også certificeringsordningen, hvor en certificeret rådgiver skal tage sig af den del af den tekniske byggesagsbehandling omhandlende brand og bærende konstruktioner, inden en byggeansøgning kan sendes til kommunen.

Indtil den 31. december 2019 havde Esbjerg Kommune klaret den tekniske byggesagsbehandling, og nåede man at sende en ansøgning om et erhvervsbyggeri inden den deadline, skal ansøgningen behandles efter de gamle regler. Den mulighed har mange ansøgere benyttet sig af, og derfor modtog Esbjerg Kommune ca. 30% flere ansøgninger end forventet.

Ud over de mange sager kæmper byggesagsbehandlerne nu også med teknikken i disse dage. Desværre har en it-fejl, besværliggjort hentningen af byggesagerne fra ansøgningsportalen Byg & Miljø på normal vis.

-Vores it-leverandør arbejder på at løse problemet hurtigst muligt. Målet er stadig at behandle byggeansøgningerne hurtigt, så ansøger kan komme i gang med at bygge. Men desværre vil der være en lille forsinkelse på grund af det store antal ansøgninger koblet med denne uheldige it-fejl, oplyser Karen Sandrini, formand for Plan & Miljøudvalget.

Hvor lang en forsinkelse, der bliver tale om i de enkelte sager, afhænger ifølge udvalgsformanden, både af hvornår it-problemet er løst og naturligvis sagskompleksiteten i de indkomne ansøgninger i december.