Af Redaktionen   Foto: Esbjerg Golfklub

Få uger efter kåringen som Danmarks bedste golfbane er der igen en pris til Esbjerg Golfklub. Denne gang til klubbens chefgreenkeeper Morten Terkelsen. Han er af brancheforeningen DGA (Danish Greenkeeper Association) blevet udnævnt til greenkeeper of the year. Uddelingen af prisen fandt sted på DGA’s årlige uddannelses uge i november.

DGA’s bestyrelsesmedlem Nicholas Juul Andersen uddelte prisen med ordene ”Beslutningen er igen taget ud fra grundlaget om bæredygtig Greenkeeping, loyalitet, og ikke mindst flid igennem mange år. Personen som vi har med at gøre, har i mange år gået forrest for at skabe de bedste rammer, for både Klub, spillere, sit personale, og ikke mindst sig selv.

Det er i år en mand i sin bedste alder, vi har med at gøre, og rent geografisk tramper han rundt her på Fastlandet i den jyske muld. Og til trods for det, ser vi ham her og der, og alle vegne i Danmark, og det gør vi fordi denne mand, brænder som eeeen i helvede for det her grønne fag, og det er vel ikke helt forkert at sige at han blev født ind i det her, og er fra barnsben blevet præget fra øverste hylde, til at blive en af de dygtigste til sit fag der fik tildelt prisen dette år. En god kollega, respekteret af alle, yderst vellidt, et forbillede i Danish Greenkeeper Association, altid smilende, besidder en enorm nysgerrighed på viden, efteruddannelse, en god mentor, en god læremester, tålmodig, en god chef, et godt tag på de nye unge spirende elever. Og jeg mener det kun er fattige ord når vi snakker om denne mand.

Det var en overrasket og glad Morten Terkelsen, der blev kaldt på scenen og hædret af sine kollegaer for sin store indsats i Esbjerg Golfklub. ”Det er altid rart at få ros og når ens kollegaer fra hele landet synes man gør det godt, kan man kun blive stolt og glad for det arbejde man laver i dagligdagen”, fortæller Morten Terkelsen.

”Udnævnelsen som årets greenkeeper er fuldt fortjent og det er i høj grad Mortens’ fortjeneste at Esbjerg Golfklubs baner de sidste par sæsoner har haft et fantastisk højt niveau”, siger trænermanager Johannes Eriksen og fortsætter: ”Morten sætter en stor ære i sit arbejde og som kollega er det en fornøjelse at arbejde sammen med en person der er så dedikeret og professionel. Jeg er utrolig glad på Morten’ vegne og det bekræfter, at vi har det helt rigtige setup omkring klubben og godt rustet til fremtiden”. Slutter Trænermanager Johannes Eriksen.

Fakta:

  • Marbæk er for få uger siden kåret som den bedste bane i Danmark ved World Golf Awards 2019.
  • På andre rating lister for det kontinentale Europa ligger Marbæk i Top-70 og er den bedst placeret foreningsbane i Danmark.
  • Det høje niveau og sværhedsgraden gør Marbæk attraktiv til træningslejre, hvilket det danske golflandshold benytter sig af flere gange om året.