Af Eva Zauner Bredahl.

En hel uge i børnenes tegn. Det er hvad Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen har planlagt op til kommunalvalget i 2021. Målet er at samle forældrene i kampen for bedre normeringer i kommunens daginstitutioner. Kampagnen er national, men Forældrebevægelsen i Esbjerg og omegn kæmper en brav kamp for at skabe opmærksomhed om normeringer i Esbjerg Kommunes daginstitutioner. De opfordrer samtlige forældre til at bakke om sagen, der forhåbentlig kan være med til at sikre bedre forhold for både de ansatte og børnene i Esbjergs daginstitutioner. Målet er åbenlyst – flere voksne giver bedre trivsel.

Med Børnenes Uge fortsætter bevægelsen kampen for minimumsnormeringer i børnehøjde og sætter børnene på den politiske dagsorden i kommunerne. Kampagnen kulminerer med det folkelige arrangement: Hvor langt vil du gå for børnene?

-Det er afgørende for vores børns trivsel, at der er nok pædagogisk personale i daginstitutionerne. Voksne, der kan give tid og nærvær til børnene, så de oplever en tryg, omsorgsfuld og glad hverdag. Børnene har brug for minimumsnormeringer nu, hvor det pædagogiske personale rent fysisk er til stede med børnene. Vi vil derfor endnu engang kæmpe for minimumsnormeringer helt ned i børnehøjde, og minde vores lokale politikere om at forældrebevægelsen stadig er her med Børnenes Uge, fortæller Line Grønfelt Olsen, der er en af talspersonerne bag forældrebevægelsens i Esbjerg og omegn.

En hel uge i børnenes tegn
Med en ny begivenhed hver dag i hele uge 22 vil Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen sætte fokus på børnene og behovet for kampen om minimumsnormeringer i børnehøjde og ikke papirs normeringer.

-Staten har givet papirs normeringer og en historisk lov, som sætter prop i besparelser. Det er første skridt, men vi er ikke i mål endnu! Vi har brug for, at kommunerne skaber gennemsigtighed, så vi kender de reelle normeringer i den enkelte institution. Det er vores børn – samfundets fremtid – det handler om, og vi har ikke råd til at vente, siger Michelle Blank-Petersen, der sammen med Line Grønfelt Olsen  kæmper for børnenes vilkår.

Hvor langt vil du gå for børnene?
Børnenes Uge kulminerer søndag den 6. juni med arrangementet: Hvor langt vil du gå for børnene? Arrangementet er en folkelig, demonstrativ og corona-venlig vandring, som alle kan deltage i.

-Alle kan være med til at gå for børnene – uanset hvor kort eller langt du kan gå. Man kan endda vælge ikke at gå, men gøre noget andet for at vise hvor langt du vil ”gå” for børnene. Det vigtigste er at vise politikerne, at vi endnu engang står sammen med ønsket om sunde og trygge rammer for vores børn. Vi håber, at så mange som muligt her i Esbjerg og omegn vil bakke op om kampagnen og gå for børnene sammen med os. lyder det fra Line og Michelle, der allerede har meldt sig til arrangementet sammen med en række andre forældre.

Med arrangementet opfordres og udfordres de lokale politikere til at vise, hvor langt de vil gå for børnene? Både ved at bakke op om arrangementet og gå med og ved politisk at kæmpe for minimumsnormeringer i børnehøjde.

Om Børnenes Uge
Du kan læse mere om Børnenes Uge på #Hvorerderenvoksen facebookside og på www.hvorerderenvoksen.dk. Her kan du også nemt tilmelde dig og støtte kampen, ved at købe startnumre til dagen.

Arrangementet koster 25 kr. pr. startnummer. Alle pengene går til støtteforeningen #HvorErDerEnVoksen, som kæmper for reelle minimumsnormeringer i børnehøjde for alle børn i Danmark.