Af Redaktionen

Som en af Europas største havne indenfor håndtering og udskibning af store vindmøllekomponenter vil Esbjerg Havn nu bygge et såkaldte ”pre-assembly-sites”, som vindmølleproducenter og projektudviklere kan leje. Her vil det være muligt at samle komponenterne inden, at de udskibes. Det meddeler Esbjerg Havn nu ud.

– Vi tror på, at vi ved at etablere vores eget pre-assembly-anlæg, og gøre det tilgængeligt for vores kunder at leje, vil gøre Esbjerg Havn klar til fremtiden. Det er et eksempel på vores ønske om at skabe optimal fleksibilitet for vores kunder og partnere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

De oplyser dog ikke hvad det vil koste Esbjerg Havn at etablere dette pre-assembly-anlæg. Det ser dog ud til at man allerede har brugere kalr til det kommende anlæg. Torsdag meddelte havnen nemlig, at den sammen med en af verdens førende vindmølleproducenter Siemens Gamesa vil etablere et træningscenter for at sikre fremtiden arbejdskraft til vindmølleindustrien.

Og netop Siemens Gamesa har også været involveret i udformningen af det kommende pre-assembly anlæg.

– Siemens Gamesa og Esbjerg Havn har haft et professionelt og frugtbart samarbejde i mange år om pre-assembly af havvindmøller. Derfor er vi glade for, at havnen har involveret os tidligt i processen, så vi kan give input til det ideelle setup, siger Anders Midskov, Port Operations Manager for Siemens Gamesa i Esbjerg.

Esbjerg Havn spiller allerede en vigtig rolle i europæiske infrastruktur i forbindelse med havvindmøller