Af Redaktionen   Foto: Mødrehjælpen

Hos Mødrehjælpen i Esbjerg er lokale ildsjæle klar med julehjælp:

Julen er børnenes fest. Men for børn, der lever under trange kår, minder juletiden dem om alt det, de ikke har. Julehjælp er afgørende for, at også de børn kan få en hyggelig jul med gaver og julemad. Hos Mødrehjælpen i Esbjerg har flittige, frivillige ildsjæle haft gang i garn og strikkepinde. Resultatet, de fineste farverige nissehuer, kan købes i Mødrehjælpens butik på Kirkegade 20. Salget går til at sikre, at alle byens børn kan få en god jul.

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Men selv i et land som Danmark har vi børn, der ønsker sig noget så basalt som en seng eller et par varme vinterstøvler. For udsatte familier er juletiden ekstra sårbar. Børnene føler sig ensomme, og forældrene føler afmagt og skyldfølelse for ikke at slå til og give børnene bare lidt af det samme som kammeraterne i skolen.
Sidste år modtog 9458 af landets fattigste børn julehjælp fra Mødrehjælpen.

-I vores by er der børnefamilier, hvor livet er så svært, og pengene så små, at de ikke kan gøre bare et minimum af det som andre tager for givet. Julehjælp er derfor den håndsrækning, som gør, at børnene, ligesom deres kammerater, kan få en gave d. 24. december, siger Bodil Vibede, der er formand for Mødrehjælpens lokalforening i Esbjerg.

Fra Garn til Barn – et landsdækkende fællesskab i den gode sags tjeneste 

Mødrehjælpen driver kvalitetsgenbrugsbutikker med børnetøj, sko og legetøj til børn. Butikkerne drives af frivillige, og al overskud går til at hjælpe lokale børnefamilier.

Der er altid stor efterspørgsel på butikkernes hjemmestrikkede- og hæklede designs, og derfor er strikkefællesskaber nu også blevet et online fællesskab, hvor man kan mødes på tværs af landet. Her udveksler frivillige strikkere og hæklere fra hele landet opskrifter og inspirerer hinanden med billeder af deres smukke unika håndværk til børn, som de gavmildt donerer til den lokale Mødrehjælpsbutik.

Og fællesskabet er en kæmpe succes – specielt her op til jul, hvor de kreative ildsjæle strikker og hækler nissehuer for at hjælpe byens udsatte børn til at få en dejlig jul. Salg af to nissehuer svarer til én julegave.

Lokale hjælper lokale  

Er man en god strikker, tager det omkring fem timer at strikke en børnenissehue.

Lonni Uttenthal Jensen er en af de kreative ildsjæle, der bruger sin fritid på at strikke til Mødrehjælpen:

-Jeg har strikket hele mit liv, og har i mange år afleveret børnetøj til Mødrehjælpen. Jeg bruger nok fem timer tre gange om ugen på at strikke til Mødrehjælpen – og tror, jeg har strikket 30 nissehuer på nuværende tidspunkt. Jeg strikker gerne en hue på en aften, men strikker også små bluser og veste.

Heidi Hansen har strikket i 45 år og de seneste to år til Mødrehjælpen:

-Jeg kan godt lide tanken om, at man støtter lokalt. Stort set hver gang jeg afleverer noget strik, så finder jeg noget andet i butikken – det kan være en bog eller andre fine sager, mine børnebørn kan bruge.

Genbrugsgaver, der gavner

December står for døren, og Mødrehjælpens fine, unika julehuer er oplagte kalender- eller adventsgaver til familiens børn. Butikken på Kirkegade gør dog opmærksom på, at skulle der blive udsolgt af nissehuer, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper byens udsatte børn og familier.

På landsplan er der indleveret 5000 nissehuer. Salget af nissehuerne rækker til julegaver for tusindvis af landets fattigste børn. Der er brugt mere end 25.000 frivillige timer på at strikke de mange nissehuer og 1.000.000 meter garn.

Anledning: Forside på MHJ-Nyt november 20
Formål: Promovering af fra Garn til Barn
Afbilledet: Isabel Gyll (mor: Marielle Severinsen)
Hjemmel: Samtykke
Begrænsning: Må kun bruges ifm. frivillige aktiviteter
Udløber: Oktober 2025
Uploadet af HSS, FRI