Af Redaktionen Foto: Sabina Schmidt

Esbjerg Kommune og det populære el-bilbrand Polestar inviterer lokale Esbjerg-borgere på en prøvetur i den anmelderroste elbil Polestar 2. Det sker fra en centralt placeret Polestar pop-up placeret på Esbjerg Torv i denne uge, der ifølge kommunen skal sætte fokus på og bidrage til Esbjergs ambition om at blive en CO2-neutral kommune inden 2030.

Tiltaget sker som led i Esbjerg Kommunes strategi om at blive en C02-neutral kommune inden 2030, og det skal samarbejdet og den unikke mulighed for at prøvekøre performance-elbilerne fra Polestar sætte fokus på.

-Esbjergs er Danmarks grønne EnergiMetropol, og vi har en ambition om at blive CO2-neutral inden 2030. Grøn transport er en af de vigtige faktorer i denne omstilling, og her er Polestar jo en af de mange spændende nye alternativer til diesel- og benzinbiler, siger Jørgen Ahlquist, der er formand for Klima- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune

Fra Polestars pop-up på byens torv får borgere i Esbjerg mulighed for at komme helt tæt på Polestars biler, ligesom det er muligt at booke at prøvetur på stedet. Det kan man gøre både via en QR-kode, der fremgår på containeren, eller i weekenden den 26.-27. marts, hvor Polestars specialister er til stede.

Stor interesse for den grønne omstilling

Bilbranchen, som vi kender den, er under hastig forandring, og som nogle af de første i bilbranchen har Polestar for længst forpligtet sig til at gå forrest og bryde med konventionerne. Blandt andet er et led i strategien at samtænke det digitale og fysiske i et integreret setup, der tilgodeser både den fysiske detailhandel og de forbrugere, der er mest hjemmevant her, samtidig med at imødekomme de forbrugere, der har den digitale speeder helt i bund.

-Elbiler er et vigtigt skridt i forhold til at accelerere den grønne omstilling, og vi oplever en stor interesse for Polestar hos danskerne over hele landet. Vi har en stærk tilstedeværelse digitalt, men ønsker med vores nye Danmarksturne også at møde danskerne lokalt og fysisk – og give dem mulighed for at se og prøvekøre en bil som en del af deres daglige gang i byen, siger Henrik Bang, adm. direktør for Polestar i Danmark.