Det er ikke corona, men derimod arbejdsglæde, kiropraktorerne i Skolegade i Esbjerg vil smitte patienterne med. To kiropraktorer er med i et projekt, der skal styrke de ansattes mentale sundhed.

Som selvstændig kiropraktor er der ikke en chef og heller ikke altid kolleger til at holde øje med, om trivslen på jobbet er i orden. Og er humøret og overskuddet ikke i top, vil patienterne kunne mærke det. Kiropraktor Felicidad Bendt Sørensen deltager i det landsdækkende projekt ”Styrk din mentale sundhed – det smitter”, som har gjort en positiv forskel for hende og for klinikken.

-Jeg er blevet mere opmærksom på, at det jeg udstråler, påvirker andre – både kolleger og patienter. Projektet har ændret vores måde at være kolleger på. Vi ser hinanden mere, selvom der er travlt, vi giver hinanden en positiv bemærkning eller en frisk kop kaffe. Det bliver lidt som en leg at gå på arbejde, og det tror jeg også, at patienterne mærker.

Projektet består af tre webinarer efterfulgt af en kursusweekend, hvor deltagerne lærer hinanden at kende og drøfter den nye viden sammen. Kurset følges op af en række erfa-grupper, hvor deltagerne kan vende udfordringer og oplevelser fra deres hverdag. Felicidad Bendt Sørensen er glad for den mulighed:

-Vi arbejder meget isoleret i hvert vores rum og med hver vores patienter. Derfor har vi brug for at have et netværk til kolleger. De netværk, jeg allerede indgår i, har alle fokus på faglige emner og på patienten. Nu får jeg et netværk, hvor der er fokus på mig og min trivsel og arbejdsglæde.

Projektet ”Styrk din mentale sundhed – det smitter” er støttet af Velliv Foreningen med 125.000 kr. og er ledet af kiropraktor Anne-Lene Nielsen fra virksomheden Sundkiropraktor. Det er første gang, et landsdækkende initiativ sætter spot på kiropraktorers mentale sundhed. Ifølge Anne-Lene Nielsen er det vigtigt at forebygge mental overbelastning og støtte kiropraktorerne og deres kolleger i en travl hverdag.

-Min erfaring er, at den enkelte kiropraktor går med sine udfordringer for sig selv alt for længe. Det er en særlig situation at være selvstændig i et omsorgsjob, som stiller store krav til mentalt overskud. Formålet med projektet er, at deltagerne går herfra med større følelsesmæssig robusthed, bedre arbejdsglæde og mere energi ved dagens afslutning.

Om projektet ”Styrk din mentale sundhed – det smitter”

Projektet er målrettet kiropraktorer og klinikpersonale i hele landet og har 22 deltagere. Deltagerne får viden, værktøjer og træning i at fremme god mental sundhed, robusthed og arbejdsglæde.

Pt. har der været afholdt tre webinarer, og i september måned afsluttes forløbet med et to-dages seminar. Forløbet gentages i maj og juni måned, og tilmeldingen til det nye forløb er lige nu åben på https://kiroviden.dk/kurser/styrk-din-mentale-sundhed-det-smitter-gentagelse

Forløbet faciliteres af kiropraktor Anne-Lene Nielsen i samarbejde med Kiropraktorernes Videnscenter og med hjælp fra eksterne konsulenter.

Fakta om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen har ca. 370.000 medlemmer, som er kunder hos pensionsselskabet Velliv. En del af foreningens overskud går til almennyttige projekter for mental sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Velliv Foreningen støtter ”Styrk din mentale sundhed – det smitter” med 125.000 kroner.

Læs mere på www.vellivforeningen.dk

Kontaktoplysninger

Felicidad Bendt Sørensen, tlf. 40450252, mail: fs@kiro-esbjerg.dk

Anne-Lene Nielsen, Sundkiropraktor, tlf. 26558874, mail: aln@sundkiropraktor.dk

Lars Bo Pedersen, Programchef, Velliv Foreningen, tlf. 22600714, mail: lbp@vellivforeningen.dk