Af Redaktionen   Foto: Ole Joern, RED STAR

Ungdomsrevyen er igen i år på banen på Esbjerg Børne- og Ungdomsteater. Det de unge, der bestemmer og står for alt – og derfor er revyen også set og komponeret ud fra deres vinkel og opfattelse af verden.

I år kan man forvente at opleve numre, der blandt andet omhandler konspirationsteoretikere, kommunalvalg, miljøet og den grimme tone på de sociale medier.

De fem unge skuespillere bliver ledsaget af et tre-mands-band og en stor gruppe frivillige unge.

Holdet består kun af unge mennesker i alderen 19-21 år, hvoraf nogle arbejder mens andre går i gymnasiet. De har dét til fælles, at de alle bruger deres fritid på at forberede Ungdomsrevyen.

– Vi elsker at formidle revy-genren videre til både voksne og unge på vores egen alder.

Alt bliver lavet fra bunden. Alle tekster og sange er skrevet og komponeret af de unge. Alle kulisser, kostumer, rekvisitter, lyd/lys, plakater, programmer, pressemeddelelser er alt sammen arrangeret og styret af de unge selv. Og de lader sig ikke nøjes med halvfærdige løsninger.

Det er for fjerde gang den 19-årige instruktør Victor Holmgaard Bjerrum, der står i spidsen for revyen med høje ambitioner:

Alle medvirkende på holdet er meget engagerede i hele processen. Alle giver en hånd med, så jeg er sikker på at vi igen kommer til at levere et skægt, tempofyldt og musikalsk show. Vi har det enormt sjovt til prøverne, og hvis det bare bliver en halvt så sjov revy, så kan publikum roligt glæde sig.” siger Victor Holmgaard Bjerrum, som udover at være instruktør også sidder i bestyrelsen for Esbjerg Børne- og Ungdomsteater og Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (også kaldet KUUF).

Stor støtte fra EsbjergRevyen

Hanne Bjørnskov fra EsbjergRevyen nyder at revykulturen bredes blandt unge i byen. Hun har i alle fire år stået til rådighed med vejledning og tips i forbindelse med opsætningerne. Hanne Bjørnskov mener, at den nye ”revy-generation” skal komme fra de unges initiativ:

I revybranchen snakker vi meget om, hvordan vi kan få de unge ind at se revy. Jeg tror, at interessen skal udspringe i at de selv engageres i at skabe deres egen revy på deres egne præmisser, og med udgangspunkt i deres måde at anskue samfundet på. Derved skabes der en naturlig interesse, for også at se andre revyer. Så jeg er virkelig glad for at se, hvor begejstrede hele flokken af de unge mennesker fra Ungdomsrevyen er for genren. Det glæder et gammelt revyhjerte.

Der er nu solgt halvdelen af billetterne til Ungdomsrevyen 2021, der spiller fra den 20. oktober til den 31. oktober.