Af Lene Memborg   Fotos: Ebbe Salomonsen

Fredag eftermiddag var der fernisering på Hovedbiblioteket, da Esbjerg Fotoklub åbnede deres 36. INTERNATIONALE FOTOUDSTILLING. Her bød formanden for klubben Poul Helt først velkommen, inden ordet blev givet videre til Borgmester Jesper Frost Rasmussen og talerne afsluttedes med fernisering i ordets bogstavligste forstand, da borgmesterens  autograf fik en omgang fernis. Herefter var udstillingen åben på første sal, og folk strømmede til for at nærstudere de mange spændende fotos, ved dette unikke initiativ.

Formålet med udstillingen er netop at præsentere kontemporær fotografi på et højt kunstnerisk niveau fra både Danmark og udlandet.

Basseret på mange års erfaring har Esbjerg Fotoklub i år et stærkt ønske om, at hæve udstillingen til et endnu højere niveau og især skabe øget synlighed om dette enestående arrangement. Hvilket må siges at være lykkes til fulde.

Da en af Esbjerg Fotoklubs ambitioner også er at give Esbjergs borger mulighed for at opleve noget af det ypperste moderne fotografi har at byde på, kan vi kun på det varmeste anbefale udstillingen, der kan ses frem til den 17. februar i Hovedbibliotekets åbningstid.

Det næste spændende tiltag på Phototeket, arrangeret af Esbjerg Fotoklub kan opleves fra den 18.2 – 4.3. 2020 “Jagten på Verdens Begyndelse” Om mysteriet, at vi eksisterer. Det er en fotoreportage af Claus Madsen om Det Europæiske Forskningscenter CERN.

Vi lader billederne fortælle deres egen historie.

[smartslider3 slider=68]